Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Samsung lanserar SmartThings i Sverige

SmartThings är ett öppet ekosystem som bygger på nya Hub V3, som kopplar ihop enheter från Samsung ochandra märken.

Av / 2019-06-25 - 15:46
Samsung lanserar SmartThings i Sverige

Navet i lösningen är nya Smart Hub V3 som enkelt installeras och sedan kopplar samman produkter, såsom telefoner, surfplattor, vitvaror, smart TV:s, ljudanläggningar, element och belysning. Med hjälp av hubben, tillsammans med de smarta sensorerna och vägguttagen i Samsungs serie SmartThings, kan dina favoritprodukter enkelt styras och automatiseras via SmartThings-appen. Med nya Smart Hub V3 kan du skapa så kallade scenarios och koppla samman flera enheter så att de samverkar tillsammans. Det innebär att du exempelvis kan kombinera musik och ljus eller på förhand ställa in belysningen i rummet så att det blir som du vill ha det när du exempelvis tittar på TV, skriver Samsung i ett pressmeddelande.

– Med SmartThings vill vi underlätta människors vardag, hjälpa dem spara tid och energi och bidra till ett tryggare och mer hållbart liv. Jag använder SmartThings-appen bland annat för att i förväg värma upp min sommarstuga till rätt temperatur innan jag kommer dit. En bra start för att komma igång är att öppna SmartThings-appen och se hur många smarta produkter som redan finns i hemmet. Många har säkert fler smarta produkter hemma än de tror, säger Oscar Nöjd, affärsutvecklingschef på Samsung IM i Norden.

SmartThings stöder smarta produkter från flera tillverkare

Nya Smart Hub V3 och SmartThings-serien stöder båda nätverksstandarderna ZigBee och Z-wave vilket gör att de fungerar med de flesta smarta produkter. I SmartThings-appen kan du koppla ihop dessa produkter och skapa scenarios som kombinerar de smarta produkternas funktioner.

SmartThings-appen fungerar med både Android och iOS och kan laddas ner gratis från Google Play eller App Store. Appen kan användas i din mobiltelefon och surfplatta och från kylskåpet Samsung Family Hub.

Mer information om priser och produkter finns på Samsungs hemsida.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

Ljud & Bild
Rulla till toppen