Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV
L&B:s Julkalender: Lucka 11Delta

Så fungerar Apple TV

Vi har provat Apples nya mediespelare och spelkonsoll

Skrivet av / 2015-09-10 - 01:13
Så fungerar Apple TV

Den gamla Apple TV-modellen var visserligen en hygglig mediespelare, om man nöjde sig med de funktioner som Apple byggt in. Men den var knappast mycket bättre än många andra mediespelare då den ändå kändes lite instängd och konventionell. Den nya Apple TV är något helt annat.

TV_AppleTV_Remote_MainMenu-Movies

För det första har den en App Store så att tredjeparts-leverantörer ständigt kan lägga till nytt innehåll. För det andra har fjärrkontrollen en mikrofon så att man kan söka utan att behöva använda besvärliga skärmtangentbord. Och slutligen kan fjärren användas som en spelkontroll vilket gör att Apple TV också börjar ta upp kampen med enklare spelkonsoller som Nintendo Wii.

https://youtu.be/YV47Q8mNO1I

Så enkelt som i videon ovan är det att hitta filmer att titta på. Man kan exempelvis söka på titlar, genrer, skådespelare och regissörer, samt ytterligare förfina sökresultatet om man fick för många träffar.

apple tv movie info

Och Siri letar inte bara i iTunes affär utan även i film-appar som Netflix och HBO. Det är så här en mediespelare ska fungera. Nu hoppas vi bara att den kommer på svenska inom en rimlig framtid.

apple tv remote

Fjärrkontrollen är föredömligt enkel och kan även användas för att sätta på TV-apparaten och ändra dess volym. För att navigera i menyer är det bara att föra fingret över den övre delen som faktiskt är en pekplatta. Det kan även användas för att styra spel.

apple tv remote using

Men spelar man exempelvis ett sportspel kan man svinga hela kontrollen för att slå till en boll. Eller om man kör bil kan man hålla den med båda händer och luta på den för att svänga. Det här är naturligtvis ingen nytt i spelvärlden, men det är något som Apple inte har använt tidigare på det här sättet.

Mer fakta om Apple TV hittar du här

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen