Record slukar Endomondo och MyFitnessPal

Under Armor köper fitness-sajter och slår ihop med sin egen

Sportklädes-märket Under Armor har sedan tidigare fitness-sajten Record som hamnat lite i skuggan av de mest kända sajterna. Men för ett drygt år sedan köpte de MapMyFitness som har ett utmärkt användarforum för att peppa medlemmarna.

Och nu slår de på stort och spenderar över en halv miljard dollar på att att köpa danska Endomondo ($85 miljoner) och amerikanska MyFitnessPal ($485 miljoner). Därmed lär de bli en av de dominerande sajterna på marknaden.

record-buttons

Deras appar och sajter kommer därmed kunna spåra allt från kalorier och näring till träningsresultat. Därmed kommer de bli en av de intressantaste sajterna att koppla sitt träningarmband eller smartklocka till.

På CES tillkännagavs ett samarbete med HTC som förväntas släppa ett träningsarmband på Mobile World Congress i mars. Att det armbandet får stöd för dessa sajter är nog mer än troligt.

record.underarmour.com

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Just köpt dig en ny TV för att spela spel? Vi visar dig hur du aktiverar det bästa och snabbaste gaming-läget i PS5 och Xbox!
  Nu börjar den senaste Android-versionen rullas ut till många telefonmodeller. Kolla på listan om din mobil snart får Android 11.
  Har precis köpt dig en ny 4K-TV? Då kan du inviga den med Last Christmas i remastrad 4K-version!
  Under Snapdragon Tech Summit har Qualcomm lanserat sin efterföljare till Snapdragon 865. Den nya Snapdragon 888 kommer att finnas i flera Android-flaggskepp 2021.
  Låt inte storleken lura dig, Phono Box RS2 har allt en vinylfantast behöver.
  Alla vill ha hårda paket, vi också. Så vi har skrivit den häftigaste önskelistan vi kunnat komma på.
  Stereon i Jimi Hendrix sovrum i London låter nu precis som den gjorde när han lyssnade på den.
  Så här har de aldrig gjort förut, åtminstone inte på det här sättet.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Apple Watch SE

  Riktpris: 3200 kr Apple Watch SE

  Sony PlayStation 5

  Riktpris: 6000 kr PS5: Framtiden är här

  Remarkable 2

  Riktpris: 4500 kr Digital anteckningsbok

  Huawei Watch GT2 Pro

  Riktpris: 3200 kr En mer användbar smartklocka
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.