Professionell skärm från BenQ

Ultra HD-upplösning, full täckning av standard-färgrymd och ”extremt exakt färgåtergivning”.

BenQ PV3200PT är en 32-tums 16: 9-skärm med 4K Ultra HD-upplösning, avsedd för TV- och videoproducenter som vill ha en skarp skärm med neutral färgåtergivning för videoredigering.

Läs också: Därför behöver vi 4K-video

Färgkalibreringen görs med den medföljande maskinvaran och ”14-bit 3D Look-Up Table” och är oberoende av PC:ns/Macens grafikinställningar.

Panelen är av typen IPS, vilket ger ett neutralare ljus och färger med mycket bredare betraktningsvinkel än billigare TN-paneler som har problem med så kallad ”hotspotting” på grund av ojämn ljusspridning.

Neutrala färger, men inte HDR
Skärmen har 100 procents täckning av färgrymderna Rec. 709 och sRGB, så ingenting ska lämnas åt slumpen. Observera att detta är standardfärgrymder för Blu-ray och HDTV, men inte tillräckligt för att återge bilder med stort dynamiskt omfång (HDR). För att redigera med utökat färgdjup och gråtonskala, som bland annat finns i 4K Blu-ray-standarden, måste skärmen stödja Rec. 2020, vilket PV3200PT inte gör. Den har inte heller HDMI 2.0, bara HDMI 1.4. För PC- och Mac-användare blir det mer aktuellt att använda Displayport 1.2, som har mindre ”input lag” och dessutom stöder Ultra HD-upplösning med 60 bildrutor i sekunden, medan HDMI 1.4 stannar vid 30.

Pris och tillgänglighet
PV3200PT släpps i maj och kostar då ca 14 000 kronor. Det finns också en mindre 27-tumsversion med QHD-upplösning (2560 x 1440) som heter PV270 och kostar 10 000 kronor.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  För att undvika att bilförare blir trötta bkaom ratten använder Jaguar Land Rover högteknologisk brusreducering från Silentium.
  Vi håller på att testa Hyundai Kona med ljudsystem från självaste Krell.
  Kompakt elektronik med stöd för upp till 11.2 kanaler.
  Hey Google, nu kör vi!
  Den gulligaste lilla elbilen blir mer praktisk.
  På en virtuell presskonferens presenterade Huawei ett ymnighetshorn av nya starka telefoner.
  De helt trådlösa öronpropparna Oppo Enco X har aktiv brusreducering. Ljudet står Dynaudio för.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  TAG Heuer Connected

  Riktpris: 21000 kr Smartklocka i lyxklassen

  HP Sprocket Select

  Riktpris: 1500 kr En oemotståndlig, onödig produkt

  Ring Video Doorbell 3

  Riktpris: 2000 kr Portvakten för det smarta hemmet

  Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV-HE003T

  Riktpris: 21000 kr En stor själ i en liten kropp
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.