Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Prisvärd Nighthawk WiFi 6-nätverk

Med ett startpris på 3 000 kronor verkar det här riktigt intressant.

Av / 2020-01-13 - 16:03
Prisvärd Nighthawk WiFi 6-nätverk

När det första WiFi 6 mesh-nätverket i Netgears Orbi-serie lanserades tänkte vi att nu händer det grejor! Synd bara att priset var så himla högt: 9 000 kronor för en router med en enda satellit.

Men nu är Netgear på banan med sitt första mesh-nätverk i Nighthawk-märket. Och prislappen är mycket trevligare. För ungefär 3 000 kronor får du Nighthawk Mesh WiFi 6 System, som består av en router och en satellit. Nästan en tredjedel av vad Orbi kostar! Vill du ha två satelliter så kostar det 4 000 kronor.

Nighthawk Mesh WiFi 6 System börjar på cirka 3 000 kronor. Då ingår en satellit. Foto: Netgear

 

Nätverket stöder både 2,4 GHz- och 5 GHz-frekvenser, upp till 1,8 Gbit/s. WiFi 6-standarden (ax) ska äntligen kunna ge äkta gigabit-hastigheter i det trådlösa nätverket, inte bara teoretiskt som den tidigare ac-standarden. Men desto viktigare än maxhastigheten för en ansluten enhet är mycket bättre stabilitet när flera trådlösa enheter är anslutna. Det betyder mindre risk för att apparater hänger sig och routern måste startas om. Och det är viktigt i dessa röststyrda smarta hem-tider, när det nästan inte verkar finnas någon enda produktkategori som inte kan kopplas upp på nätet.

WiFi 6-nätverket kommer att fungera allra bäst med kompatibla enheter, till exempel de senaste iPhone- och Android-mobilerna och många andra WiFi 6-kompatibla produkter som ständigt dyker upp på marknaden. Enligt Netgear ska även äldre enheter få en mer stabil anslutning. WiFi 6 ska nämligen växla mellan WiFi-kanalerna mer effektivt än tidigare äldre ac-routrar. Så om du har några enheter som använder 5 GHz och andra som använder 2,4 GHz bör du få bättre stabilitet i ett WiFi 6-nätverk.

Förutom WiFi har routern två ethernet-portar som stöder gigabit-hastighet, medan satelliterna har en sådan Gigabit Ethernet-port.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen