Search
Generic filters

Parrot Bebop i Sverige

Parrots nya helikopterdrönare har landat i svenska butikshyllor.

Flygande drönare med inbyggda videokameror håller på att bli allt vanligare och priserna sjunker.

Vi berättade om Bebop redan i maj förra året, men nu har drönaren med 14 megapixlars Full-HD-kamera och fisheye-objektiv äntligen siktat in sig på svenska butiker.

Drönaren är stabil i tre axlar och filmar video i 180-graders vidvinkel. Den går att styra via vanligt wifi med en smartmobil eller surfplatta. Eller så finns det en wifi-extender (Parrot Skycontroller) som går att använda för att styra Bebop samtidigt som den utökar flygräckvidden.

Kameran strömmar bilder av flygningen direkt till skärmen. ”Piloten styr enkelt kamerans vinkel med tummen direkt i pilot-appen”, säger Parrot i sitt pressmeddelande.

Parrot-Bebop-Drone_Blue_2

För att kunna ta skarpa bilder har Bebop både mekanisk och elektronisk vibrationsdämpning, inklusive fyra stötdämpare och avancerad digital bildstabilisator som ser till att kameravinkeln blir stabil oavsett vinkel eller turbulens. Själva bildbehandlingen utförs av en Parrot P7 dualcore-huvudprocessor, plus särskilda grafik- och bildprocessorer.

Bebop-appen ger tillgång till en rad bildinställningar, till exempel format (16:9, 4:3, fisheye), vitbalans och färgmättnad. Bilder och filmer lagras på drönarens inbyggda 8 GB flash-minne och kan sedan överföras till pilotens surfplatta/PC.

Bebop väger ungefär 400 gram och går att använda både utomhus och inomhus. Den har 4 antenner som kommunicerar med frekvensbanden 2,4 och 5 GHz i MIMO-format (Multiple Inputs Multiple Outputs). Piloten kan själv välja önskad frekvens för att garantera en stabil förbindelse upp till 250 meter.

Parrot Skycontroller
Parrot-Skycontroller_Blue_Tablet
Med hjälp av den Android-baserade Parrot Skycontroller-enheten (extrautrustning) går det att styra drönaren utan surfplatta eller mobil. Då ökar räckvidden till 2 kilometer! Piloten styr drönarens kurs och kameravinkeln med två joystickar. Skycontroller är även kompatibel med flera olika FPV-glasögon (First Person View), som kopplas till fjärrkontrollen via HDMI och gör att piloten kan se vad drönarens kamera ser.

Priser
Parrot Bebop kostar ungefär 5 000 kronor. Den går också att köpa i paket tillsammans med Skycontroller och ett extra batteripaket för 8 000 kronor.

Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.
  Påstås förbättra ljudet rejält med ny MAT-teknik.
  Det enda som är snabbare än Ludicrous är Plaid ...
  Men Volkswagen säger fortfarande ingenting om möjligheten att få bättre ljud!
  Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan vara den perfekta kombinationen av specifikationer och pris.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  HP Sprocket Select

  Riktpris: 1500 kr En oemotståndlig, onödig produkt

  Ring Video Doorbell 3

  Riktpris: 2000 kr Portvakten för det smarta hemmet

  Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV-HE003T

  Riktpris: 21000 kr En stor själ i en liten kropp

  Tre chromebooks

  Riktpris: kr Snabba, lätta – och utan krångel
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.