TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Nya navigatorer från Garmin

Tydligt uppdelade modeller gör det lättare att välja rätt GPS för olika förhållanden.

forfatter
Publicerad 2011-10-06 - 14:14

”Oavsett om du är student, en hektisk förälder som skjutsar dina barn till olika ställen, eller en resande säljare som tillbringar mycket tid i bilen, gör den tydliga uppdelningen i 2012 års modeller det enkelt att välja de funktioner du vill ha och till ett överkomligt pris.”, säger Clive Taylor, produktchef på Garmin EMEA PND-segmentet.

Sortimentet är nu uppdelat i en ”enkel”, en ”avancerad” och en ”premium”-serie.

Den enklare serien innehåller Nüvi 30 och 40 som är basmodeller med enkel hantering och pressat pris. Lämpliga som första GPS eller för familjens extrabil. De har trots det röstsyntes som läser upp gatunamn. Priser 800-1 100 kr, i butik nu.

Nüvi 2400- och 2500-serien ingår i det avancerade segmentet som är tänkt för dem som kör mycket, antingen privat eller i jobbet. De har en ny mjukvara kallad Guidance 2 som har upp till dubbelt så snabb ruttberäkning som tidigare modeller. De har även photoReal juction view, det vill säga pedagogiska bilder av korsningar och avfarter. Vissa modeller har röststyrning för att hantera handsfree-mobilsamtal. Priser 1 400-2 200 kr och släpps i november.

I Premium-segmentet ingår 3400-serien som har roterbar karta och multitouch-skärm med ”nyp-zoom”. I dessa sitter Guidance 3-mjukvaran bygger vidare på Guidance 2. I korsningar tillkommer till exempel ett fågelperspektiv som gör det lättare att förutse krångliga filbyten. Funktionen myTrends kommer ihåg vanliga destinationer och förutser vart du är på väg. Den visar även terräng i 3D. Vissa modeller har också säker SMS som låter föraren lyssna på och svara på SMS utan att behöva ta ögonen från vägen. Priser 2 900-3 200 kr. Kommer i november.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Avancerad minidrönare flyger var som helst DJI Mini 3 Pro har fullvuxna funktioner, men är så liten att den flyger under radarn för drönarreglerna.
Tips till Alla hjärtans dag I dag är det Alla hjärtans dag och nu är det verkligen hög tid att hitta något riktigt fint till personen som får ditt hjärta att bulta lite extra.
De mest udda prylarna på världens största teknikmässa CES-mässan i Las Vegas är platsen för teknologiska nyheter. Både stora och innovativa – och de lite mer udda.
Cykelhjälm som är full av smart elektronik Livall EVO21 har inbyggda lampor, handsfree-mobilstyrning och automatiskt larmmeddelande vid en eventuell olycka.
Nu kommer Harley-elcykel till Sverige Elcykeln Serial 1 är "Powered by Harley-Davidson" och är också en hyllning till företagets första motorcykel från 1903.
Kul sommarprylar för semestern Ingen sommar utan underhållning och praktiska prylar som förvandlar även gråmulna dagar till glada dagar.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend