Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nya navigatorer från Garmin

Tydligt uppdelade modeller gör det lättare att välja rätt GPS för olika förhållanden.

Skrivet av / 2011-10-06 - 14:14
Nya navigatorer från Garmin

”Oavsett om du är student, en hektisk förälder som skjutsar dina barn till olika ställen, eller en resande säljare som tillbringar mycket tid i bilen, gör den tydliga uppdelningen i 2012 års modeller det enkelt att välja de funktioner du vill ha och till ett överkomligt pris.”, säger Clive Taylor, produktchef på Garmin EMEA PND-segmentet.

Sortimentet är nu uppdelat i en “enkel”, en “avancerad” och en “premium”-serie.

Den enklare serien innehåller Nüvi 30 och 40 som är basmodeller med enkel hantering och pressat pris. Lämpliga som första GPS eller för familjens extrabil. De har trots det röstsyntes som läser upp gatunamn. Priser 800-1 100 kr, i butik nu.

Nüvi 2400- och 2500-serien ingår i det avancerade segmentet som är tänkt för dem som kör mycket, antingen privat eller i jobbet. De har en ny mjukvara kallad Guidance 2 som har upp till dubbelt så snabb ruttberäkning som tidigare modeller. De har även photoReal juction view, det vill säga pedagogiska bilder av korsningar och avfarter. Vissa modeller har röststyrning för att hantera handsfree-mobilsamtal. Priser 1 400-2 200 kr och släpps i november.

I Premium-segmentet ingår 3400-serien som har roterbar karta och multitouch-skärm med “nyp-zoom”. I dessa sitter Guidance 3-mjukvaran bygger vidare på Guidance 2. I korsningar tillkommer till exempel ett fågelperspektiv som gör det lättare att förutse krångliga filbyten. Funktionen myTrends kommer ihåg vanliga destinationer och förutser vart du är på väg. Den visar även terräng i 3D. Vissa modeller har också säker SMS som låter föraren lyssna på och svara på SMS utan att behöva ta ögonen från vägen. Priser 2 900-3 200 kr. Kommer i november.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Rulla till toppen