Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Ny och bättre PS4

Sonys spelkonsol kommer i en ny och uppdaterad version lagom till lanseringen av headsetet PlayStation VR.

Av / 2016-03-30 - 11:25
Ny och bättre PS4

Virtual Reality-glasögonen PlayStation VR, som kommer till Sverige i oktober, ska fungera med nuvarande version av PS4. Men Sony håller också på att utveckla en ny version av sin spelkonsol som påstås ge ännu bättre VR-upplevelser. Tack vare mer processorkraft ska VR-spelen bli ännu mer sömlösa. Allt enligt Wall Street Journal (artikeln kräver abonnemang).

Ultra HD
Enligt källor är det troligt att både 2013- och 2016-versionen av PS4 har stöd för samma spelkatalog. Men den nya versionen ska dessutom klara 4K Ultra-HD-upplösning (3840 x 2160).

Spel i så hög upplösning kräver en enorm grafikbearbetning. Man skulle därför kunna misstänka att den nya konsolen bara stöder UHD-upplösning vid videoavspelning och att spelen fortfarande har vanlig HD-upplösning. Virtual Reality kräver dock den högre upplösningen för att förhindra synliga pixlar, så det är inte omöjligt att nya PS4 faktiskt klarar spel i UHD också. Spännande!

Enligt planerna ska nya PS4 lanseras i oktober. Vi känner inte till specifikationer, pris eller vad den nya versionen kommer att heta.

Källa: WSJ / BGR

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen