Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Ny bärbar dator från Asus med 4K och två skärmar

Asus Zenbook Pro Duo med 14-tums, extra pekskärm finns nu i butik.

Skrivet av / 2019-08-27 - 21:57
Ny bärbar dator från Asus med 4K och två skärmar

Zenbook Pro Duo är en banbrytande laptop med Asus nya ScreenPad Plus, som är en 14-tums extra pekskärm som utökar och förbättrar användarnas interaktiva funktioner med datorn.

ZenBook Pro Duo har en 4K UHD (3840 x 2160) OLED-pekskärm och även den sekundära skärmen har 4K-upplösning med 3840 x 1100 pixlar. Under huven sitter en 9:e generationens Intel Core-processor samt upp till 32 GB RAM och ett Nvidia GeForce RTX 2060-grafikkort, plus snabb lagring från upp till 1 TB PCIe 3.0 x4 SSD.

Den speciella ScreenPad Plus-skärmen sitter längst upp på tangentbordet och är lika bred som datorn. ScreenPad Plus har ”ett större visuellt arbetsområde” och ”ger användaren möjlighet att dra nytta av produktivitets- och effektivitetsfördelarna med att använda två separata skärmar på en enda bärbar enhet”, skriver Asus i sitt pressmeddelande.

ScreenPad Plus kan användas som en traditionell andraskärm, men har också många tidsbesparande funktioner som finns inbyggda i ScreenXpert-programvaran. Foto: Asus

Massor av extrafunktioner

ScreenPad Plus kan användas som en traditionell sekundär skärm, men har också flera tidsbesparande funktioner inbyggda i programvaran ScreenXpert. Där finns bland annat snabbfunktioner som App Switcher som låter användare placera app-genvägar extraskärmen, ViewMax som tillåter användning av båda skärmarna som en enda skärm och Task Group som gör att användaren kan starta flera appar samtidigt genom ett makro.

Det går också att dra ner Windows-appar, program, verktygsfält och menyer till ScreenPad Plus för att minska på röran på huvudskärmen eller för att effektivisera arbetet.

Innehållsskapare kan docka sina verktyg, till exempel videoförhandsvisning, tidslinjer, kodfönster och ljudpaneler för att optimera arbetsflödet. Sociala appar som placeras på ScreenPad Plus gör att användare kan hålla sig uppdaterade och svara på meddelanden omedelbart medan de arbetar, utan att behöva växla mellan fönster.

Pris

Asus ZenBook Pro Duo (UX581GV) finns nu hos utvalda återförsäljare. Riktpriserna börjar på 29 000 kronor för versionen med Intel Core i7-processor, 16 GB RAM och 512 GB SSD.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen