Nyheter

Android Wear 5.1 är på väg till din smartklocka. Här är nyheterna.
Annons
Annons
forfatter

För ett par veckor sedan skrev vi att den kommande versionen av Android Wear eventuellt skulle fungera tillsammans med iPhone.

Den historien visade sig inte vara sann. Åtminstone inte ännu så länge, för på Googles officiella Android-blogg beskrivs nyheterna i Android 5.1, som rullas ut inom de kommande veckorna.

Bland de största nyheterna finns däremot ”always on”-appar och wifi-stöd.

Den förstnämnda funktionen innebär att appar kan förbli synliga på urtavlan så länge du vill, så att du inte är tvungen att skaka på armen eller trycka på skärmen för att visa skärmbilden. En smart detalj är att färgen försvinner från skärmen när du inte tittar på den för att spara ström.

alwayson_500

Wifi-stödet innebär att klockan kan visa notiser om meddelanden även om du inte befinner dig inom räckvidden för din Bluetooth-mobil. Så länge Android Wear-klockan är ansluten till ett trådlöst nätverk via wifi någonstans och telefonen har en dataförbindelse (även om den befinner sig flera mil bort) så kan du skicka meddelanden och använda alla appar precis som vanligt.

En tredje liten men praktisk nyhet är att det nu går att växla mellan flikar på klockskärmen genom att bara vicka med handleden. På så sätt kan man kolla klockan även om man inte har någon ledig hand.

Uppdateringen kommer till LG Watch Urbane, Moto 360, LG G Watch, LG G Watch R, Asus ZenWatch, Sony SmartWatch 3 och Samsung Gear Live.

LG G Watch kan dock inte utnyttja wifi-stödet eftersom den inte har wifi inbyggt.

apps_people_actions_250x250-4