Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Ny Android Wear-version

Android Wear 5.1 är på väg till din smartklocka. Här är nyheterna.

Av / 2015-04-24 - 09:36
Ny Android Wear-version

För ett par veckor sedan skrev vi att den kommande versionen av Android Wear eventuellt skulle fungera tillsammans med iPhone.

Den historien visade sig inte vara sann. Åtminstone inte ännu så länge, för på Googles officiella Android-blogg beskrivs nyheterna i Android 5.1, som rullas ut inom de kommande veckorna.

Bland de största nyheterna finns däremot ”always on”-appar och wifi-stöd.

Den förstnämnda funktionen innebär att appar kan förbli synliga på urtavlan så länge du vill, så att du inte är tvungen att skaka på armen eller trycka på skärmen för att visa skärmbilden. En smart detalj är att färgen försvinner från skärmen när du inte tittar på den för att spara ström.

alwayson_500

Wifi-stödet innebär att klockan kan visa notiser om meddelanden även om du inte befinner dig inom räckvidden för din Bluetooth-mobil. Så länge Android Wear-klockan är ansluten till ett trådlöst nätverk via wifi någonstans och telefonen har en dataförbindelse (även om den befinner sig flera mil bort) så kan du skicka meddelanden och använda alla appar precis som vanligt.

En tredje liten men praktisk nyhet är att det nu går att växla mellan flikar på klockskärmen genom att bara vicka med handleden. På så sätt kan man kolla klockan även om man inte har någon ledig hand.

Uppdateringen kommer till LG Watch Urbane, Moto 360, LG G Watch, LG G Watch R, Asus ZenWatch, Sony SmartWatch 3 och Samsung Gear Live.

LG G Watch kan dock inte utnyttja wifi-stödet eftersom den inte har wifi inbyggt.

apps_people_actions_250x250-4

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

Rulla till toppen