Search
Generic filters

Ny Android Wear-version

Android Wear 5.1 är på väg till din smartklocka. Här är nyheterna.

För ett par veckor sedan skrev vi att den kommande versionen av Android Wear eventuellt skulle fungera tillsammans med iPhone.

Den historien visade sig inte vara sann. Åtminstone inte ännu så länge, för på Googles officiella Android-blogg beskrivs nyheterna i Android 5.1, som rullas ut inom de kommande veckorna.

Bland de största nyheterna finns däremot ”always on”-appar och wifi-stöd.

Den förstnämnda funktionen innebär att appar kan förbli synliga på urtavlan så länge du vill, så att du inte är tvungen att skaka på armen eller trycka på skärmen för att visa skärmbilden. En smart detalj är att färgen försvinner från skärmen när du inte tittar på den för att spara ström.

alwayson_500

Wifi-stödet innebär att klockan kan visa notiser om meddelanden även om du inte befinner dig inom räckvidden för din Bluetooth-mobil. Så länge Android Wear-klockan är ansluten till ett trådlöst nätverk via wifi någonstans och telefonen har en dataförbindelse (även om den befinner sig flera mil bort) så kan du skicka meddelanden och använda alla appar precis som vanligt.

En tredje liten men praktisk nyhet är att det nu går att växla mellan flikar på klockskärmen genom att bara vicka med handleden. På så sätt kan man kolla klockan även om man inte har någon ledig hand.

Uppdateringen kommer till LG Watch Urbane, Moto 360, LG G Watch, LG G Watch R, Asus ZenWatch, Sony SmartWatch 3 och Samsung Gear Live.

LG G Watch kan dock inte utnyttja wifi-stödet eftersom den inte har wifi inbyggt.

apps_people_actions_250x250-4

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.
  Påstås förbättra ljudet rejält med ny MAT-teknik.
  Det enda som är snabbare än Ludicrous är Plaid ...
  Men Volkswagen säger fortfarande ingenting om möjligheten att få bättre ljud!
  Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan vara den perfekta kombinationen av specifikationer och pris.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  HP Sprocket Select

  Riktpris: 1500 kr En oemotståndlig, onödig produkt

  Ring Video Doorbell 3

  Riktpris: 2000 kr Portvakten för det smarta hemmet

  Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV-HE003T

  Riktpris: 21000 kr En stor själ i en liten kropp

  Tre chromebooks

  Riktpris: kr Snabba, lätta – och utan krångel
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.