Search
Generic filters

Nu finns Spotify i Playstation

Playstation Music lanseras idag med Spotify som strömningstjänst

Som vi tidigare har skrivit om har Sony beslutat att lägga ner sin tjänst Music Unlimited. Istället ersätts den med Playstation Music där Spotify vid lanseringen är leverantör av strömmande musik.

playstation music

Och nu har den alltså haft premiär och vi har provat själva. Det är bara att logga in med sitt Spotify-konto och köra. Eftersom PS4 räknas som en stationär apparat behöver man inte ha något betalt abonnemang för att kunna använda den. Och vill man inte försöka skriva in sökningar med spelkontrollen är det bara att greppa mobilen eller surfplattan. De funkar nämligen som fjärrkontroller då tjänsten stöder Spotify Connect.

last of us

Allting fungerar precis som på datorn, fast med den fördelen att det nästan är enklare att använda en spelkontroll för att manövrera i menyerna. Det känns verkligen anpassat för att styra från soffan. Och så får man ju stora fina bilder på TV:n så gästerna kan se vad som spelas om man har fest.

Spotify_20150326073248

Förutom att bara vara en musikspelare kan man faktiskt välja sin egen musik i spelen. Det känns lite lätt surrealistiskt att spela actionspel till tonerna av ABBA.

På det hela taget tycker vi att det är en klockren tjänst, speciellt om man redan använder Spotify i mobilen och enkelt vill ha ut ljudet i sin hemmabio-anläggning istället.

Playstation Music rullar ut idag på PS3 och PS4 samt kommer även till Xperia smartmobiler och surfplattor.

www.spotify.com/playstation

www.playstationnetwork.com

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.
  Påstås förbättra ljudet rejält med ny MAT-teknik.
  Det enda som är snabbare än Ludicrous är Plaid ...
  Men Volkswagen säger fortfarande ingenting om möjligheten att få bättre ljud!
  Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan vara den perfekta kombinationen av specifikationer och pris.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  HP Sprocket Select

  Riktpris: 1500 kr En oemotståndlig, onödig produkt

  Ring Video Doorbell 3

  Riktpris: 2000 kr Portvakten för det smarta hemmet

  Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV-HE003T

  Riktpris: 21000 kr En stor själ i en liten kropp

  Tre chromebooks

  Riktpris: kr Snabba, lätta – och utan krångel
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.