TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Nu finns rutiner i svenska Google Assistenten

Med den nya funktionen kan man utföra flera handlingar med ett enda kommando.

Rutiner har länge varit efterfrågat bland de svenska användarna. Men nu är funktionen alltså äntligen på väg ut alla användare av Googles digitala assistent, Google Assistent.

Enligt Google kan rutiner hjälpa till att göra morgonen smidigare, hjälpa till att förbereda hemmet för hemkomsten, eller att stänga ner hemmet innan läggdags.

”Google Assistent utvecklades för att underlätta i vardagen och hjälpa människor få saker gjorda. Med ’Rutiner’ tar vi ännu ett steg i den riktningen. Det har varit en efterfrågad funktionalitet, och vi är glada att nu kunna rulla ut den till användare i Sverige”, säger Andrea Lewis Åkerman, kommunikationsansvarig på Google Sverige.

Enkelt sett finns det två sorters rutiner, skriver Google i sitt pressmeddelande. Förinställda kommandon och anpassade rutiner. Exempel på rutiner är:

  • Ok Google, God morgon (ex. tänd lamporna, berätta om vädret och kalendern för dagen, spela nyheterna)
  • OK Google, Jag går nu (ex. släck lamporna, trafikinformation till jobbet, stäng av musiken)
  • Ok Google, Godnatt (ex. släck lamporna, sätt ett alarm, stäng av ljudet på mobilen, spela upp ljud att somna till)

den här länken finns mer information om hur du skapar och anpassar rutiner för att förenkla vardagen.

Lämna en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategichef och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.