Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Nu finns rutiner i svenska Google Assistenten

Med den nya funktionen kan man utföra flera handlingar med ett enda kommando.

Rutiner har länge varit efterfrågat bland de svenska användarna. Men nu är funktionen alltså äntligen på väg ut alla användare av Googles digitala assistent, Google Assistent.

Enligt Google kan rutiner hjälpa till att göra morgonen smidigare, hjälpa till att förbereda hemmet för hemkomsten, eller att stänga ner hemmet innan läggdags.

”Google Assistent utvecklades för att underlätta i vardagen och hjälpa människor få saker gjorda. Med ’Rutiner’ tar vi ännu ett steg i den riktningen. Det har varit en efterfrågad funktionalitet, och vi är glada att nu kunna rulla ut den till användare i Sverige”, säger Andrea Lewis Åkerman, kommunikationsansvarig på Google Sverige.

Enkelt sett finns det två sorters rutiner, skriver Google i sitt pressmeddelande. Förinställda kommandon och anpassade rutiner. Exempel på rutiner är:

  • Ok Google, God morgon (ex. tänd lamporna, berätta om vädret och kalendern för dagen, spela nyheterna)
  • OK Google, Jag går nu (ex. släck lamporna, trafikinformation till jobbet, stäng av musiken)
  • Ok Google, Godnatt (ex. släck lamporna, sätt ett alarm, stäng av ljudet på mobilen, spela upp ljud att somna till)

den här länken finns mer information om hur du skapar och anpassar rutiner för att förenkla vardagen.

Annons

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1973): Strategichef och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.