Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Netflix snart klara med offline-material

Nu kan du snart titta på favoritserierna även om du inte är online.

Av / 2016-06-27 - 07:29
Netflix snart klara med offline-material

Amazon Instant Video har det. Viaplay har det. Möjligheten att ladda ner filmer och serier till datorn eller mobilen/surfplattan och sedan titta på dem även om man inte är uppkopplad till Internet. Till exempel på långa flygresor.

Men världens mest populära streaming-leverantör, Netflix, har hittills envist vägrat att lägga till en liknande funktion i deras tjänst.

I september sade bland annat en av Netflix högsta chefer, Neil Hunt, i en intervju med Gizmodo att nedladdning av innehåll för användning offline helt enkelt är för krångligt för användarna.

Men nu verkar det alltså som om det blivit annat ljud i skällan. Det skriver LightReading, som citerar Dan Taitz, VD för företaget Penthera som gör just den typ av nedladdningslösningar för mobila plattformar som behövs.

”Vi vet från källor i branschen att Netflix kommer att lansera den här funktionen. Min förhoppning är att Netflix kommer att ha lanserat download-to-go som ett alternativ för sina kunder innan året är slut.”

Om ryktet är sant kommer det högst sannolikt att bara gälla en del av allt material på Netlix. Att ladda ner material innebär nämligen att det måste förhandlas om nya avtal med rättighetsinnehavarna.

Vi hoppas verkligen att ryktet stämmer, för avsaknaden av offline-funktion verkar vara Netflix största brist. Håller du med? Tror du att användarna kommer att utnyttja en nedladdningsfunktion om Netflix börjar med en sådan?

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

Rulla till toppen