SUPERERBJUDANDE PÅ LJUD & BILD. 30% DENNA VECKA! SE ERBJUDANDET HÄR!

Netflix snart klara med offline-material

Nu kan du snart titta på favoritserierna även om du inte är online.

Amazon Instant Video har det. Viaplay har det. Möjligheten att ladda ner filmer och serier till datorn eller mobilen/surfplattan och sedan titta på dem även om man inte är uppkopplad till Internet. Till exempel på långa flygresor.

Men världens mest populära streaming-leverantör, Netflix, har hittills envist vägrat att lägga till en liknande funktion i deras tjänst.

I september sade bland annat en av Netflix högsta chefer, Neil Hunt, i en intervju med Gizmodo att nedladdning av innehåll för användning offline helt enkelt är för krångligt för användarna.

Men nu verkar det alltså som om det blivit annat ljud i skällan. Det skriver LightReading, som citerar Dan Taitz, VD för företaget Penthera som gör just den typ av nedladdningslösningar för mobila plattformar som behövs.

”Vi vet från källor i branschen att Netflix kommer att lansera den här funktionen. Min förhoppning är att Netflix kommer att ha lanserat download-to-go som ett alternativ för sina kunder innan året är slut.”

Om ryktet är sant kommer det högst sannolikt att bara gälla en del av allt material på Netlix. Att ladda ner material innebär nämligen att det måste förhandlas om nya avtal med rättighetsinnehavarna.

Vi hoppas verkligen att ryktet stämmer, för avsaknaden av offline-funktion verkar vara Netflix största brist. Håller du med? Tror du att användarna kommer att utnyttja en nedladdningsfunktion om Netflix börjar med en sådan?

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  AKM:s DAC-fabrik nedbrunnen, vilket lamslår tillverkarna i månader. Så reagerar hi-fi-branschen.
  Duon bakom The Rain får förnyat förtroende.
  Risken att bli lurad är större än chansen att göra ett klipp.
  Pop-prinsessan går i helt nya vägar – nu på Disney+.
  Nu är det bara tre veckor kvar tills vi ännu en gång kan skratta och mysa med charmiga Johanne & Co.
  Fujifilm GFX100 får 400 megapixlar.
  Light Speaker från svenska Transparent är inte som andra trådlösa högtalare.
  Enligt flera källor har Samsung inga planer på en Galaxy Note 21. Note-serien ska ersättas av Galaxy Z Fold 3.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Remarkable 2

  Riktpris: 4500 kr Digital anteckningsbok

  Huawei Watch GT2 Pro

  Riktpris: 3200 kr En mer användbar smartklocka

  Xbox Series X

  Riktpris: 5700 kr Spelkonsol med PC-prestanda

  Apple Watch 6

  Riktpris: 4500 kr Apple Watch 6
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.