Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Netatmo Smart Videodörrklocka

Med Netatmo Smart Videodörrklocka kan du se vem som ringer på och prata med besökarna, var du än befinner dig.

Av / 2020-09-21 - 14:21
Netatmo Smart Videodörrklocka

Netatmo Smart Videodörrklocka är det svenska namnet på den smarta ringklockan som låter dig se vem som ringer på dörren. Rörelsesensorn skyddar också ytterdörren genom att omedelbart meddela om någon närmare sig. Är det en inbrottstjuv, eller bara grannen som vill låna lite socker? Det ser man lätt i mobilen.

Man kan också prata med den som ringer på genom den inbyggda högtalaren, så att man kan berätta för brevbäraren var han eller hon ska lämna paketet om man inte är hemma. Eller välkomna gästerna om man står ute i trädgården bakom huset och grillar. Gästerna kan dessutom prata tillbaka genom mikrofonen som är inbyggd i ringklockan.

Tryggare

Tanken är att höja säkerheten i hemmet. Om det kommer en inbrottstjuv fastnar den dessutom på video. Och den inbyggda mikrofonen och högtalarna kan också vara avskräckande och bidra till en ökad känsla av säkerhet, enligt Netatmos pressmeddelande.

Apple HomeKit

Netatmo Smart Videodörrklocka är kompatibel med Apple HomeKit, vilket innebär att man upprätta egna scenarier och koppla ringklockan till andra smarta hem-enheter i olika kombinationer. Den kan till exempel automatiskt tända utomhusbelysningen när den registrerar personer i närheten – för att skrämma bort eventuella oinbjudna gäster.

Med HomeKit kan man också strömma videoinspelningar från Smart Videodörrklocka med hjälp av röstkommandon. Man kan be Siri visa ytterdörren för att ta reda på vad som händer utanför (Hey Siri, visa ytterdörren”).

Pris och tillgänglighet

Netatmo Smart Videodörrklocka släpps 28 september och kostar 3 000 kronor. Netatmo Security-appen kostar inget extra och fungerar med iPhone och Android.

netatmo.com/sv-se

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

Rulla till toppen