Netatmo Smart Videodörrklocka

Med Netatmo Smart Videodörrklocka kan du se vem som ringer på och prata med besökarna, var du än befinner dig.
Annons
Annons
forfatter

Netatmo Smart Videodörrklocka är det svenska namnet på den smarta ringklockan som låter dig se vem som ringer på dörren. Rörelsesensorn skyddar också ytterdörren genom att omedelbart meddela om någon närmare sig. Är det en inbrottstjuv, eller bara grannen som vill låna lite socker? Det ser man lätt i mobilen.

Man kan också prata med den som ringer på genom den inbyggda högtalaren, så att man kan berätta för brevbäraren var han eller hon ska lämna paketet om man inte är hemma. Eller välkomna gästerna om man står ute i trädgården bakom huset och grillar. Gästerna kan dessutom prata tillbaka genom mikrofonen som är inbyggd i ringklockan.

Tryggare

Tanken är att höja säkerheten i hemmet. Om det kommer en inbrottstjuv fastnar den dessutom på video. Och den inbyggda mikrofonen och högtalarna kan också vara avskräckande och bidra till en ökad känsla av säkerhet, enligt Netatmos pressmeddelande.

Apple HomeKit

Netatmo Smart Videodörrklocka är kompatibel med Apple HomeKit, vilket innebär att man upprätta egna scenarier och koppla ringklockan till andra smarta hem-enheter i olika kombinationer. Den kan till exempel automatiskt tända utomhusbelysningen när den registrerar personer i närheten – för att skrämma bort eventuella oinbjudna gäster.

Med HomeKit kan man också strömma videoinspelningar från Smart Videodörrklocka med hjälp av röstkommandon. Man kan be Siri visa ytterdörren för att ta reda på vad som händer utanför (Hey Siri, visa ytterdörren”).

Pris och tillgänglighet

Netatmo Smart Videodörrklocka släpps 28 september och kostar 3 000 kronor. Netatmo Security-appen kostar inget extra och fungerar med iPhone och Android.

netatmo.com/sv-se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
Annons
Annons

Läs också

Acers chromebook-nyheter har mer kraft än många bärbara PC-datorer.
Externt grafikkort ger den kompakta bärbara datorn extra muskler för spel både hemma och borta.
Snabbare grafik, snabbare CPU, snabbare skärm.
Det senaste tillskottet till Surface Pro-sortimentet har bland annat LTE Advanced inbyggt.
Är batteriet dåligt i din Sonos Move? Nu kan du byta ut det själv.
Samsungs nya trådlösa öronproppar har intelligent aktiv brusreducering.
Precis som förra året kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre olika varianter: Galaxy S21, Galaxy S21+ och Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorma videovägg hamnar antagligen inte i vardagsrummet i första taget, men du kommer nog få se den i aktion ändå!
Trappar upp kampen mot Sonos med nya Sound Bar 550.
Externt grafikkort ger den kompakta bärbara datorn extra muskler för spel både hemma och borta.
Användbart 35 mm-objektiv till Sonys fullformatkameror.
Snabbare grafik, snabbare CPU, snabbare skärm.
Earins nya öronsnäckor lovar bättre bas och ljudkvalitet än konkurrenterna
Ny 1,4 meter bred infotainment-skärm täcker hela instrumentpanelen.
LG Display har flera nya OLED-skärmstorlekar 2021, inklusive en efterlängtad 42-tummare. Frågan är bara vilken av TV-tillverkarna som hinner använda den först.
Ska utmana Volkswagen och Skoda.