Search
Generic filters

Massor av övervakning från Arlo

Två nya produkter från Arlo, Video Doorbell och Pro 3, tar videoövervakning av hemmet till nya höjder.

Arlo, som tidigare var en del av nätverkshårdvaruföretaget Netgear, presenterade i onsdags två av sina senaste produkter för särskilt inbjudna medier i London. Ljud & Bild var naturligtvis på plats. På programmet fanns övervakningskameran Arlo Pro 3, som lanserades i slutet av september, samt Video Doorbell, Arlos första kombinerade övervakningskamera och ringklocka.

I London presenterade Arlo både Video Doorbell (höger) och Arlo Pro 3 (vänster). Foto: Arlo

Arlo Pro 3

Den nya övervakningskameran är främst en förbättring mot föregångaren, populära Arlo Pro 2. Precis som denna har Pro 3 både rörelse- och ljudsensor, men kameran filmar numera i 2K-upplösning och är dessutom utrustad med HDR som förbättrar bildens kontrast. Det betyder att exempelvis starkt belysta områden blir lättare att se, vilket gör bilden mer detaljerad.

Arlo Pro 3 har 160 graders vidvinkel så att en enda kamera täcker ett större område, och sist men inte minst är den utrustad med en spotlight som kan användas på natten för att både skrämma bort inkräktare och spela in i färg – en funktion som Arlo kallar för Color Night Vision.

Kameran är väderskyddad (IP65-klassad) och förutom de nya och förbättrade kamerafunktionerna ger Arlo Pro 3 bättre möjligheter att prata med personer som befinner sig i kamerans synfält (brusreducering och äkta tvåvägsljud, så att samtal inte blir som att prata i walkie-talkie).

Det finns också en siren inbyggd i själva kameran. Tidigare satt den inuti den medföljande basstationen, men eftersom denna oftast är placerad inne i huset är det mer effektivt – och högljutt – att den sitter utomhus i kameran, berättade Arlos produktchef vid London-presentationen.

Arlo Pro 3 fungerar med Arlo SmartHub, som ansluter kameran till internet och till Arlo Smart-molnlösningen. Foto: Arlo

Till skillnad från flyttbara Arlo Go kopplas Arlo Pro 3 till en basstation, Arlo SmartHub, som står för anslutningen till internet, inklusive företagets egen molnlösning Arlo Smart. Den lagrar alla bilder i 30 dagar och har dessutom artificiell intelligens (AI) som hjälper kameran att skilja mellan olika föremål, så att man till exempel inte blir varnad varje gång en katt springer i trädgården utan bara får reda på när kameran identifierar objudna gäster.

Om man inte vill ansluta Arlo Pro 3-kameran till molnet kan man koppla in ett USB-medium till Arlo SmartHub och spara inspelningarna lokalt. Utan uppkoppling till molnet förlorar dock kameran sina AI-funktioner.

Två kameror säljs tillsammans med en SmartHub för 6 800 kronor. Extra kameror kostar 3 400 kronor. Vi har redan fått ett testexemplar av Arlo Pro 3, så snart kan du läsa vår recension av kameran här på ljudochbild.se.

Arlo Video Doorbell

Du måste däremot vänta till början av 2020 om du vill komplettera hemmets säkerhetsutrustning med Arlo Video Doorbell. Som namnet antyder är det en digital ringklocka med inbyggd övervakningskamera (HD-video med HDR), men Arlo hävdar att deras första kombinerade ringklocka och övervakningskamera har funktioner som konkurrenter inte här.

Först och främst har Video Doorbell ett så kallat ultra-tall field-of-vision, alltså ett högt synfält så att man ser mer av personen som ringer på dörren. Till exempel om han eller hon har med sig något som står på marken.

Arlo Video Doorbell kan också anslutas till molnlösningen Arlo Smart, där inspelningar lagras i 30 dagar. Foto: Arlo

Ringklockan har SIP-telefoni, så att man blir uppringd direkt på mobilen när någon ringer på. Man kan då prata med gästen – eller välja att svara med ett av flera olika Quick Reply-meddelanden.

Arlo Video Doorbell har dessutom rörelsesensor, nattsyn och zoomfunktion – och ett larm som utlöses om någon försöker vandalisera ringklockan.

Arlo vill för närvarande inte avslöja något europeiskt pris för Arlo Video Doorbell, men den går redan att köpa i USA för 150 dollar.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
Logga in för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 3 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
Ljud & Bild specificerar att reseomkostnaderna för detta reportage betalades av tillverkaren.
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Storsläpp av serier och filmer i oktober – och nu kommer Mandalorian 2!
  Google hoppas att smarthögtalaren Nest Audio ska klå konkurrenterna. Det kommer också en ny Chromecast med fjärr och mobiltelefonen Google Pixel 5.
  Chatt-funktionen som fungerar mellan de två apparna blir nu officiellt tillgänglig för alla användare.
  Här är en mus som sätter både fart och färg på spelen.
  Lenovo X1 Fold går redan att beställa.
  Fritt val av ljuseffekter och inspelningskaraktäristik.
  Bang & Olufsen i gaming-samarbete med e-sportmästarna i Astralis. Första gaming-headsetet kommer i vår.
  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  HP Sprocket Select

  Riktpris: 1500 kr En oemotståndlig, onödig produkt

  Ring Video Doorbell 3

  Riktpris: 2000 kr Portvakten för det smarta hemmet

  Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV-HE003T

  Riktpris: 21000 kr En stor själ i en liten kropp

  Tre chromebooks

  Riktpris: kr Snabba, lätta – och utan krångel
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.