Search
Generic filters

Lyxigare datorer från Acer

Expanderar till nya områden och ger sig på premiumsegmentet.

På ett pressevent idag i New York visade Acer upp alla sina kommande modeller och berättade lite om framtiden. Företaget som idag är kända som en hårdvaru-tillverkare vill nu ta ett helhetsgrepp genom att lägga till mjukvara och tjänster. Man har också tittat på inom vilka områden man kan växa. När det gäller billigare surfplattor, laptops och speldatorer har man redan en stor marknadsandel. Man väljer därför att satsa även på premiumsegmentet där man idag är svagare.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Ljud & Bild)

Det första exemplet på ett nytt område är cykeldatorn Xplova X5, som kombinerar just hårdvara, mjukvara och tjänster. X5 fästs på cykelstyret och mäter sedan all viktig data, inklusive puls, och visar för cyklisten hur den ligger till.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Acer)

Den kan även filma automatiskt, där kameran kan aktiveras när man passerar ett visst område, när man når en viss puls eller när man når en hastighet. Den släpps tredje kvartalet till ett ännu okänt pris.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Ljud & Bild)

Ett annat exempel är det nya träningsarmbandet Liquid Leap Fit, där man bland annat har fördubblat batteritiden från föregående modell.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Ljud & Bild)

På mobilfronten visade man upp Liquid Zest Plus, en mellanklass-mobil med ett par intressanta fördelar. Den har ett batteri på hela 5000 mAh, vilket borde ge uppåt två dagars användningstid. Den har även en 13 MP kamera med hybrid-autofokus som ska ge snabb och precis fokusering. Dessutom har den stöd för högupplöst DTS-ljud. Pris och lansering okänt.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Ljud & Bild)

Vad gäller Ultrabooks så visade man överraskande nog upp en lyxig och designad modell. Aspire S 13 är bara 14,6 mm tjock och väger ynka 1,3 kg. Den har en 13,3-tums IPS-skärm och ljudteknik från Dolby.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Acer)

Trots att den kan utrustas med Intel Core i7-processor sägs batteriet räcka 11-13 timmar. Den släpps senare i månaden för 6700 kr.

(Foto: Ljud & Bild)
(Foto: Ljud & Bild)

Nästan ännu läckrare var 2-i-1-modellen Switch Alpha 12. Dess partytrick är att den påstås vara den första hybriden som innehåller en Intel Core-processor utan att behöva ha en kylfläkt.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Ljud & Bild)

Detta tack vare ett fiffigt vätskekylnings-system kallat Liquid Loop.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Acer)

Den har en 12-tums touchskärm med QHD-upplösning. Tjockleken är måttliga 15,9 mm och den väger bara 1,25 kg. Släpps under maj för 7000 kr.

(Foto: Ljud & Bild)
(Foto: Ljud & Bild)

Vill man ha något billigare, men som ändå är oväntat tufft, kan man titta på Chromebook 14 for Work. Den uppfyller amerikanska militärens krav på att klara fall på 122 cm, höga och låga temperaturer, fukt, vibration, regn, sand och damm.

(Foto: Acer)
(Foto: Acer)

Den kan fås med en 14-tums full-HD skärm, upp till 8 GB minne, och max 32 GB lagring. Den väger 1,6 kg och batteriet räcker 12 timmar. Självklart kör den Chrome OS. Den släpps i maj och börjar på 2300 kr.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Ljud & Bild)

Spelfantasterna kollar nog hellre på grymma Predator 17 X. För ovanlighetens skull kan man få den utrustad med grafikkortet Geforece GTX 980 (inte den mobila versionen!).

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Ljud & Bild)

För att göra det möjligt fick man konstruera en radikal kylning med tre fläktar. Kall luft dras in i fronten…

(Foto: Acer)
(Foto: Acer)

och blåses ut på baksidan. Den har en 17,3 tums skärm som kan fås i 4K-upplösning. På insidan finns en Core i7-processor, upp till 64 GB minne och upp till 512 GB SSD. Den väger 4,6 kg och batteritiden blir naturligtvis inte mer än 3 timmar. Den kommer i juni och kostar från 2500 euro.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Ljud & Bild)

Vill man ha ännu mer krut kan man välja Predator G1 istället. Acer har lyckats att krympa den till halva storleken jämfört med förra modellen utan att kompromissa med prestanda. Det gör den lätt att transportera till e-sport tävlingar.

(Foto: Acer)
(Foto: Acer)

Trots storleken kan man stoppa i en grafikkort i full storlek, som Geforce GTX Titan X. På insidan finns såklart snabbaste Core i7-processorerna, upp till 64 GB minne, Soundblaster surroundljud och enkla anslutningar. Den släpps i juni och kostar från 11 000 kr.

 

(Resa och logi för detta pressevent är betalt av Acer)

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.
  Påstås förbättra ljudet rejält med ny MAT-teknik.
  Det enda som är snabbare än Ludicrous är Plaid ...
  Men Volkswagen säger fortfarande ingenting om möjligheten att få bättre ljud!

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  HP Sprocket Select

  Riktpris: 1500 kr En oemotståndlig, onödig produkt

  Ring Video Doorbell 3

  Riktpris: 2000 kr Portvakten för det smarta hemmet

  Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV-HE003T

  Riktpris: 21000 kr En stor själ i en liten kropp

  Tre chromebooks

  Riktpris: kr Snabba, lätta – och utan krångel
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.