Logitechs mest avancerade mus

Trådlös mus från Logitech som fungerar på alla plattformar och har massor av funktioner.

Att Logitech har släppt en ny mus är kanske inte någon kolossal överraskning med tanke på att de är en av världens största tillverkare på området.

Men även om själva produkttypen är välkänd så har den nya musen en del funktioner och äss i skjortärmen, vilket enligt Logitech gör den till deras mest avancerade någonsin.

Logitech_MXMaster_2-460x394
Logitechs senaste mus som kan det mesta – och lite till.

MX Master Wireless är en trådlös mus för dem som tillbringar hela dagarna med datorn och som ofta växlar mellan olika skärmar, enheter och operativsystem. Musen kan anslutas till uppemot tre enheter åt gången, som man sedan växlar mellan med hjälp av en knapp på undersidan.

Inkopplingen görs med Bluetooth eller med USB-mottagaren som ingår. Det innebär att man snabbt kan växla mellan sin stationära dator, laptop, surfplatta eller smartmobil.

Flexibel kontroll
Musen är ergonomiskt utformad och har en speciell ”hylla” som ger stöd åt tummen – och ger samtidigt plats åt ännu fler funktioner.

Rullhjulen kan växla mellan stegvisa klickningar och snabb rullning och tumhjulet används för att rulla i sidled eller byta sida. Hela tumstödet är dessutom en styrplatta som kan användas för gester med Mac-datorer. Allt går att ställa in i drivrutinen. Det inbyggda batteriet håller i upp till 40 dagar på en laddning.

Bara till PC och Mac
Vi har testat MX Master Wireless i verkligheten och kan intyga att den fungerar. Den går dock inte att ha till alla plattformar. Bara Windows 7 och 8 samt Max OS X 1.8 eller senare. Och ska anslutningen göras med Bluetooth Smart, som bara tar en halv sekund, krävs Windows 8 eller OX X 10.10.

I praktiken går det också att koppla in musen till en Android-surfplatta och navigera runt på skärmen. Fast då utan gester och fiffiga skrollningsfunktioner.

Pris och tillgänglighet
Logitech MX Master går att köpa från och med april och kostar 1000 kronor.

Här är en video där Logitech berättar hur musen gjordes.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Så här har de aldrig gjort förut, åtminstone inte på det här sättet.
  Slutet för Europas största fotomässa.
  Parlamentet vill skapa bättre hållbarhet genom att främja återvinning och reparation och genom att bekämpa metoder som förkortar enheternas livslängd.
  AKM:s DAC-fabrik nedbrunnen, vilket lamslår tillverkarna i månader. Så reagerar hi-fi-branschen.
  Duon bakom The Rain får förnyat förtroende.
  Risken att bli lurad är större än chansen att göra ett klipp.
  Pop-prinsessan går i helt nya vägar – nu på Disney+.
  Nu är det bara tre veckor kvar tills vi ännu en gång kan skratta och mysa med charmiga Johanne & Co.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Apple Watch SE

  Riktpris: 3200 kr Apple Watch SE

  Sony PlayStation 5

  Riktpris: 6000 kr PS5: Framtiden är här

  Remarkable 2

  Riktpris: 4500 kr Digital anteckningsbok

  Huawei Watch GT2 Pro

  Riktpris: 3200 kr En mer användbar smartklocka
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.