Search
Generic filters

Logitechs mest avancerade mus

Trådlös mus från Logitech som fungerar på alla plattformar och har massor av funktioner.

Att Logitech har släppt en ny mus är kanske inte någon kolossal överraskning med tanke på att de är en av världens största tillverkare på området.

Men även om själva produkttypen är välkänd så har den nya musen en del funktioner och äss i skjortärmen, vilket enligt Logitech gör den till deras mest avancerade någonsin.

Logitech_MXMaster_2-460x394
Logitechs senaste mus som kan det mesta – och lite till.

MX Master Wireless är en trådlös mus för dem som tillbringar hela dagarna med datorn och som ofta växlar mellan olika skärmar, enheter och operativsystem. Musen kan anslutas till uppemot tre enheter åt gången, som man sedan växlar mellan med hjälp av en knapp på undersidan.

Inkopplingen görs med Bluetooth eller med USB-mottagaren som ingår. Det innebär att man snabbt kan växla mellan sin stationära dator, laptop, surfplatta eller smartmobil.

Flexibel kontroll
Musen är ergonomiskt utformad och har en speciell ”hylla” som ger stöd åt tummen – och ger samtidigt plats åt ännu fler funktioner.

Rullhjulen kan växla mellan stegvisa klickningar och snabb rullning och tumhjulet används för att rulla i sidled eller byta sida. Hela tumstödet är dessutom en styrplatta som kan användas för gester med Mac-datorer. Allt går att ställa in i drivrutinen. Det inbyggda batteriet håller i upp till 40 dagar på en laddning.

Bara till PC och Mac
Vi har testat MX Master Wireless i verkligheten och kan intyga att den fungerar. Den går dock inte att ha till alla plattformar. Bara Windows 7 och 8 samt Max OS X 1.8 eller senare. Och ska anslutningen göras med Bluetooth Smart, som bara tar en halv sekund, krävs Windows 8 eller OX X 10.10.

I praktiken går det också att koppla in musen till en Android-surfplatta och navigera runt på skärmen. Fast då utan gester och fiffiga skrollningsfunktioner.

Pris och tillgänglighet
Logitech MX Master går att köpa från och med april och kostar 1000 kronor.

Här är en video där Logitech berättar hur musen gjordes.

Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  GoPro Hero9 Black har 5K-video, ännu bättre videostabilisering – och äntligen en selfieskärm.
  Kompakt highend med gott om muskler.
  En närmare titt på både utsidan och insidan av Microsofts nya spelkonsoler.
  30 oktober släpper Disney+ den andra säsongen av serien The Mandalorian.
  En kompaktare och billigare modell av Sony Xperia 1 II. Med nästan samma specifikationer.
  Och priserna blir överkomliga.
  Vidvinkelzoom och ljusstark 50 mm till Nikon Z.
  Med två nya iPad-modeller visade Apple vid kvällens lansering att världens mest populära surfplatta, som har 10-årsjubileum i år, är här för att stanna.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Ring Video Doorbell 3

  Riktpris: 2000 kr Portvakten för det smarta hemmet

  Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV-HE003T

  Riktpris: 21000 kr En stor själ i en liten kropp

  Tre chromebooks

  Riktpris: kr Snabba, lätta – och utan krångel

  Arlo Audio Doorbell

  Riktpris: 1000 kr Pling-plong!
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.