TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Logitech slutar med fjärrkontroller

Även dockningsenheter och tillbehör till spelkonsoler försvinner.

forfatter
Publicerad 2013-01-29 - 12:54

Det finns få programmerbara universalfjärrar som är lika användarvänliga som Logitechs Harmony-modeller. Man kopplar in dem till datorn via USB, väljer alla komponenter som ska styras i en snudd på oändligt stor databas och uppdaterar sedan fjärrkontrollen. Inget trassel med att knappa in koder eller lära upp den nya fjärrkontrollen med den gamla.

Fast det var kul så länge det varade. Nu har Logitech nämligen bestämt sig för att sluta med fjärrkontroller efter att ha konstaterat att försäljningen minskar.

De passar också på att sluta med dockningsenheter och tillbehör till spelkonsoler. Dockorna är det kanske ingen som saknar, sådana går det ju tretton på dussinet av nu för tiden, men vi misstänker att det lär höras ett och annat ramaskri bland alla som vill ha rattar till racingspel. Ingen har så bra och prisvärda highend-rattar som Logitech.

Men när omsättningen rasar med 20 procent på ett kvartal – högsäsongen inför jul – så måste man naturligtvis göra något. Därför försvinner nu dessa produkter ur sortimentet mot slutet av 2013.

Logitech har dock kvar datorhögtalare, tangentbord och möss, tillbehör till surfplattor, webbkameror, hörlurar och öronsnäckor.

Logitech.se

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Avancerad minidrönare flyger var som helst DJI Mini 3 Pro har fullvuxna funktioner, men är så liten att den flyger under radarn för drönarreglerna.
Tips till Alla hjärtans dag I dag är det Alla hjärtans dag och nu är det verkligen hög tid att hitta något riktigt fint till personen som får ditt hjärta att bulta lite extra.
De mest udda prylarna på världens största teknikmässa CES-mässan i Las Vegas är platsen för teknologiska nyheter. Både stora och innovativa – och de lite mer udda.
Cykelhjälm som är full av smart elektronik Livall EVO21 har inbyggda lampor, handsfree-mobilstyrning och automatiskt larmmeddelande vid en eventuell olycka.
Nu kommer Harley-elcykel till Sverige Elcykeln Serial 1 är "Powered by Harley-Davidson" och är också en hyllning till företagets första motorcykel från 1903.
Kul sommarprylar för semestern Ingen sommar utan underhållning och praktiska prylar som förvandlar även gråmulna dagar till glada dagar.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend