Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Logitech slutar med fjärrkontroller

Även dockningsenheter och tillbehör till spelkonsoler försvinner.

Av / 2013-01-29 - 12:54
Logitech slutar med fjärrkontroller

Det finns få programmerbara universalfjärrar som är lika användarvänliga som Logitechs Harmony-modeller. Man kopplar in dem till datorn via USB, väljer alla komponenter som ska styras i en snudd på oändligt stor databas och uppdaterar sedan fjärrkontrollen. Inget trassel med att knappa in koder eller lära upp den nya fjärrkontrollen med den gamla.

Fast det var kul så länge det varade. Nu har Logitech nämligen bestämt sig för att sluta med fjärrkontroller efter att ha konstaterat att försäljningen minskar.

De passar också på att sluta med dockningsenheter och tillbehör till spelkonsoler. Dockorna är det kanske ingen som saknar, sådana går det ju tretton på dussinet av nu för tiden, men vi misstänker att det lär höras ett och annat ramaskri bland alla som vill ha rattar till racingspel. Ingen har så bra och prisvärda highend-rattar som Logitech.

Men när omsättningen rasar med 20 procent på ett kvartal – högsäsongen inför jul – så måste man naturligtvis göra något. Därför försvinner nu dessa produkter ur sortimentet mot slutet av 2013.

Logitech har dock kvar datorhögtalare, tangentbord och möss, tillbehör till surfplattor, webbkameror, hörlurar och öronsnäckor.

Logitech.se

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

Rulla till toppen