Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Läcker smartklocka från Montblanc

Det är inte så lätt att se att Summit Smartwatch är en smartklocka, den är väldigt lik ett vanligt analogt armbandsur.

Av / 2017-03-20 - 09:13
Läcker smartklocka från Montblanc

Bara ett par dagar innan den stora Baselworld-mässan drar igång släpper Montblanc sin första smartklocka. Den är i gott sällskap, vi har redan berättat om TAG Heuers Connected Modular 45, efterträdaren till Connected-modellen vi testade i fjol.

De här två är de enda intressanta schweiziska alternativen till Apple Watch 2 och Samsung Gear S3.

Foto: Montblanc
Foto: Montblanc

 

Montblancs Summit Smartwatch ser mer ut som en klassisk klocka än någon av de andra. Designen är inspirerad av Montblanc 1858-kollektionen, vilket bland annat syns på den digitala urtavlan på bilden ovanför. Den ser i princip ut som urtavlan i en Montblanc 1858.

Foto: Montblanc
Foto: Montblanc

 

Klockan är gjord av antingen stål eller titan och har måtten 46 x 12,5 mm vilket innebär att den är stor på handleden. Det finns tre färgvarianter: svart PVD-överdraget stål, rostfritt stål och titangrått. Och ett stort urval av armband.

Skärmen är 1,39 tum stor och av AMOLED-typ, med ett lätt välvt safirglas som ger klockan en mer klassisk prägel än om glaset hade varit helt slätt.

Summit Smartwatch kör Android Wear 2.0 och har inbyggd barometer, gyroskop, pulsmätare och accelerometer. Man kan ge den grundläggande kommandon och den klarar både Bluetooth och wifi. Märkligt nog saknas GPS, i stället använder sig navigeringen av E-Compass.

Det finns stöd för Google Assistant, Uber, Google Play Music och Foursquare-stadsguider. Tränings-appen känner nog många till, den heter Runtastic och har anpassad skärmgrafik och Premium-medlemskap i tre månader.

Klockan är vattentät – eller rättare sagt stänksäker med IP68-klassning, så man kan inte duscha eller bada med den.

Foto: Montblanc
Foto: Montblanc

 

Summit Smartwatch går att köpa från och med maj till ett riktpris på 890 euro, alltså ungefär 8 000 kronor. En kul detalj för klocknördar är Montblancs Worldtimer-app som visar tiden i olika tidszoner på ett kul sätt: med hjälp av flygplatsförkortningen för staden man befinner sig på.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Rulla till toppen