Koka kaffe med en app

Nespresso släpper en kaffemaskin som styrs med en app på mobilen.

Nespresso har nästan blivit synonymt med små kapselmaskiner som gör en kopp kaffe med en knapptryckning. Kaffemaskinerna finns i många storlekar och prisklasser – och nu kommer en som styrs från en mobil-app.

De nya Prodigio-maskinerna kan göra kaffe på kommando från appen, eller på ett förprogrammerat klockslag. Via appen går det också att beställa nya kapslar.

Hela maskinen går att sköta från appen och där syns också när vattentanken är tom och när behållaren med använda kapslar är full.

Foto: Nespresso
Foto: Nespresso

Du behöver dock se till att det sitter en kapsel av rätt sort på plats i maskinen, och att det står en uppvärmd kopp under kranen. Så helt automatisk är inte processen.

Urvalet av kapslar är hela 23 sorter i Nespressos Crand Cru-serie.

Nespresso Prodigio finns i två varianter och färger. Standardmodellen i titan eller silver kostar 2 000 kronor och modellen med mjölkskummare (i samma färger) ligger på 2 500 kr.

(Foto: Tillverkare)Foto: Nespresso
Foto: Nespresso
forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Just köpt dig en ny TV för att spela spel? Vi visar dig hur du aktiverar det bästa och snabbaste gaming-läget i PS5 och Xbox!
  Nu börjar den senaste Android-versionen rullas ut till många telefonmodeller. Kolla på listan om din mobil snart får Android 11.
  Har precis köpt dig en ny 4K-TV? Då kan du inviga den med Last Christmas i remastrad 4K-version!
  Under Snapdragon Tech Summit har Qualcomm lanserat sin efterföljare till Snapdragon 865. Den nya Snapdragon 888 kommer att finnas i flera Android-flaggskepp 2021.
  Låt inte storleken lura dig, Phono Box RS2 har allt en vinylfantast behöver.
  Alla vill ha hårda paket, vi också. Så vi har skrivit den häftigaste önskelistan vi kunnat komma på.
  Stereon i Jimi Hendrix sovrum i London låter nu precis som den gjorde när han lyssnade på den.
  Så här har de aldrig gjort förut, åtminstone inte på det här sättet.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Apple Watch SE

  Riktpris: 3200 kr Apple Watch SE

  Sony PlayStation 5

  Riktpris: 6000 kr PS5: Framtiden är här

  Remarkable 2

  Riktpris: 4500 kr Digital anteckningsbok

  Huawei Watch GT2 Pro

  Riktpris: 3200 kr En mer användbar smartklocka
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.