Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Julklapptips

I år ska det vara hårda paket – och de ska gå på ström.

Av / 2017-12-01 - 15:43
Julklapptips

1.

Olympus Tough TG-5, allväderskamera

Camera, action!

Vattentät kamera som tål stryk.

(Foto: Tillverkare)

En kamera som tål hårda tag och är vattentät bara ber om att bli använd. Olympus tuffaste kamera kan dyka, tappas, krossas och frysas, ändå ger den utmärkt bildkvalitet och 4K-video. Det här är kameran för aktiva människor som behöver något bättre och tuffare än mobilen.

 

5 000 kr

olympus.se

 

2.

Samsung UBD-M9500, 4K-Blu-ray-spelare

Blu-ray till filmfantasten

Blu-ray eller streaming? Med den här från Samsung får du både och.

(Foto: Tillverkare)

Även om streamingtjänsterna blir allt bättre så är det en del filmer som helt enkelt måste ses med den bästa ljud- och bildkvaliteten. Samsung-spelaren stöder alla kända format (inklusive 4K Blu-ray) och har dessutom ett antal streaming-appar. Perfekt present till någon som diggar film och vill ha maximal kvalitet!

 

4 000 kr

samsung.se

 

 

3.

Geneva Touring XS, bärbar högtalare

Minihögtalare med bas

Den ser tunn ut men spelar förvånansvärt tufft.

(Foto: Tillverkare)

Lilla Touring XS spelar i 20 timmar på en laddning och är praktisk att ta med sig på resan. Men den skiljer sig från konkurrenterna genom att den har uppseendeväckande bas och spelar högre än allt annat vi har provat av samma storlek. Finns i fyra färger och är värd vartenda öre.

 

1 700 kr

se.genevalab.com

 

 

4.

Ruark R1 mk3, bordsradio

Välgjord radio

Liten och välljudande radio.

(Foto: Tillverkare)

Den lilla Ruark-radion har mycket bättre ljud än de flesta radioapparater. Den har FM- och DAB-radio och Bluetooth så hela familjen kan lyssna på vad de vill. R1 finns i flera färger och kvaliteten är ett par snäpp bättre än genomsnittet. Det bästa valet om klappen är till någon som är kräsen med ljud.

 

2 900 kr

ljudtema.se

 

 

5.

Audioquest Dragonfly Black, USB-DAC

Mikro-DAC

Plugga in den här i datorn så får du bättre ljud.

(Foto: Tillverkare)

Dragonfly Black är en tvättäkta digitalomvandlare som tar ljudet till nya höjder. Koppla den till USB-porten och ett par bra hörlurar. Det förbättrar ljudet av Spotify och Tidal så mycket att du borde köpa två stycken. En till dig själv och en i julklapp till någon som bryr sig om ljudkvalitet.

 

950 kr

hifiklubben.se

 

 

6.

GoPro Hero6 Black, actionkamera

Action-favoriten

GoPro Hero6 Black har fått ännu fler funktioner och tar ännu bättre bilder.

(Foto: Tillverkare)

Fånga ögonblicken! Äntligen en GoPro kamera som kan filma i 4K-upplösning med 60 bilder per sekund! Digital bildstabilisering finns nu i 4K-upplösning vilket ger en mjukare, jämnare rörelser. Filma i Full HD-kvalitet i super-slowmotion (240 fps) och redigera smidigt med Quik-appen. En finfin kamera som går att sätta fast nästan var som helst.

 

5 800 kr

response-nordic.com

 

 

7.

Sony WH-1000XM2, trådlösa hörlurar med brusreducering

Fulländad brusreducering

Den bästa hörluren med brusreducering vi känner till.

(Foto: Tillverkare)

Med WH-1000XM2 har Sony gett oss marknadens bästa brusreducering. Och ett ljud som är bland det bästa vi har hört från brusreducerande hörlurar, plus fin komfort och dessutom marknadens bästa batteritid. Det är bara att ta av sig hatten och utropa Sony till kungen av brusfritt ljud. Den perfekta reseklappen!

 

4 000 kr

sony.se

 

 

8.

Yamaha WXAD-10, ljudkälla med multiroom

Ge stereon nytt liv

Den här lilla prylen ger anläggningen MusicCast-funktion.

(Foto: Tillverkare)

Du behöver inte byta ut hifi-anläggningen bara för att kunna spela trådlös musik och få multiroom-funktion. Allt du behöver är en mojäng som Yamaha WXAD-10. Med den får du MusicCast som är ett av de bästa multiroom-systemen. Dessutom har den både AirPlay och Bluetooth så att alla kan strömma trådlöst från telefonen.

 

1 500 kr

se.yamaha.com

 

 

9.

Beyerdynamic Impacto Essential, bärbar hörlurs-DAC

Mer kraft i öronen

Få bättre och kraftigare ljud i dina hörlurar.

(Foto: Tillverkare)

Beyerdynamic Impacto är inte som andra bärbara digitalomvandlare. Den ska nämligen ersätta kabeln till sina hörlurar och kopplas direkt till varje öronkåpa. Det förutsätter att kabeln går att byta ut på lurarna och sätts fast med 3,5 mm- eller mini-XLR-kontakt, som det bland annat gör på några av Beyerdynamics egna. Impacto funkar med Android och PC, inte iOS.

 

3 500 kr

se.eetgroup.com

 

 

10.

Sonos One, trådlös högtalare

Röststyrd högtalare

Den här högtalaren spelar musik på kommando. Perfekt julklapp för ljudfrälsta tekniknördar!

(Foto: Tillverkare)

Sonos är kända för sina smarta multiroom-system och lanserade nyligen sin första högtalare med röststyrning. Sonos One ser ut som Play:1 på utsidan men är helt ny. Den stöder Apple AirPlay 2 och är förberedd för Amazons (Alexa) och Googles (Assistant) röstaktiverade tjänster när de lanseras på den nordiska marknaden. Helt klart något att se fram emot!

 

2 300 kr

sonos.se

 

 

11.

LG OLED55B7V, 55-tums TV

Läcker OLED-TV

Ny TV till jul? Här är det bästa valet.

(Foto: Tillverkare)

Det är inte alla som kan unna sig en ny TV till jul, men om du tänker fläska till med något nytt så är den här 4K OLED-skärmen från LG en av de grymmaste – perfekt att visa Kalle Anka på i all sin prakt. Snygg design, utsökt bildkvalitet och många smarta finesser gör detta till en julklapp som hela familjen uppskattar.

 

18 000 kr

lg.com/se

 

 

12.

Samsung HW-MS660, soundbar
Bättre ljud från TV:n

Låter TV:n tunt? Då gör den här soundbar-högtalaren från Samsung susen!

Moderna TV-apparater har inte mycket plats för ordentliga högtalare och brukar lida av instängt och klent ljud. En soundbar är rätt medicin om du vill ha mer fart på musik och film. Samsung har en som låter både rent och klart och som går att köpa med en trådlös subwoofer om du vill ha extra bas.

(Foto: Tillverkare)

 

5 000 kr

samsung.se

 

 

13.

Anki Cozmo, robot

Livs levande Pixar

Anki tog hjälp av Pixar när de byggde sin senaste robot. Det var smart gjort.

(Foto: Tillverkare)

Ingen robot är lika charmig som Cozmo. Inspirationen från Pixars Wall-E är uppenbar. Cozmos ”ögon” är helt enkelt bedårande. I paketet ligger tre tärningar som Cozmo leker med. De lyser på toppen så att han känner igen dem och ser dig med sin inbyggda kamera.

 

2 500 kr

www.anki.com/en-ca/cozmo

 

 

14.

Super Nintendo Mini Classic, spelkonsol

90-talet är tillbaka

Super Nintendo var bland det hetaste som fanns på 90-talet. Nu är det tillbaka!

(Foto: Tillverkare)

Super Nintendo tog över efter Sega Megadrive på grund av alla bra spel. Nu är spelkonsolen tillbaka i retroformat, med 21 av de bästa spelen. Kontrollerna ser ut som de gjorde då och själva spelkänslan är helt identisk. Retromagi när den är som bäst. Låt oss hoppas att Nintendo har byggt tillräckligt många exemplar den här gången.

 

3 000 kr

nintendo.com

 

 

15.

Logitech MX Sound, datorhögtalare

Bluetooth på skrivbordet

Logitechs senaste datorhögtalare hoppar över sladdarna.

(Foto: Tillverkare)

Trots ett rimligt pris överraskar MX Sound från Logitech med smarta funktioner. Stereohögtalarna kan kopplas in både med kabel och trådlöst via Bluetooth. Det finns inga synliga knappar men när du rör handen framför den högra högtalaren så lyser de beröringskänsliga knapparna upp bakom tygfronten.

 

1 100 kr

logitech.se

 

 

16.

Microsoft Xbox One X, spelkonsol

Xbox One på steroider

Microsoft bara SKA ta täten – och gör det med Project Scorpio.

(Foto: Tillverkare)

Microsoft skryter med äkta 4K-upplösning med 60 bilder per sekund. Det ser fantastiskt bra ut om du har en 4K-TV som klarar av den högre upplösningen och de finare färgerna. Priset ligger i den högre änden, men det får man leva med om man ska ha det bästa av det bästa.

 

5 300 kr

xbox.com

 

 

17.

Belkin Boost Up, laddare

Ladda mobilen trådlöst

Praktisk Qi-laddare med stöd för Apples nya snabbladdning.

(Foto: Tillverkare)

I väntan på Apples egna laddare är Belkins en av få Qi-laddare som redan nu är förberedda för den kommande snabbladdningen i iPhone 8 och X. Naturligtvis kan man ladda andra mobiler med Qi-stöd som Samsung Galaxy Note 8 och S-serien. Den klarar att ladda genom normala mobilskal.

 

650 kr

belkin.com

 

 

18.

Pioneer Rayz Plus, öronproppar

Ladda och lyssna på iPhone

Mycket smarta brusreducerande proppar med bra ljudkvalitet.

(Foto: Tillverkare)

Nackdelen med Lightning-hörlurar är normalt att man inte kan ladda samtidigt, men det har Pioneer löst med en laddningskontakt på sladden. Brusreduceringen kan man kalibrera efter omgivningen vilket gör den väldigt effektiv. Rayz Plus har även smarta funktioner samt en utmärkt ljudkvalitet.

 

1 700 kr

pioneer-audiovisual.eu

 

 

19.

Bowers & Wilkins PX, hörlurar

Trådlöst och brusfritt

Lyxiga lurar med smarta funktioner och störningsfria resor.

(Foto: Tillverkare)

Som vanligt är B&W:s hörlurar av bra kvalitet och ser dessutom exklusiva ut. Tack vare stöd för både aptX HD och AAC får du bästa trådlösa ljud från din mobil. På långa resor kan du njuta av tystnaden med brusreducering och 22 timmars batteritid. De kan även användas med sladd på planet.

 

3 800 kr

hifiklubben.se

 

 

20.

Panasonic DMC-GX800, systemkamera

Bäst av de små

Panasonics minsta systemkamera är en riktig ulv i fårakläder.

(Foto: Tillverkare)

Lumix GX800 passar alla som kan tänka sig en systemkamera som inte är mycket större än en kompaktkamera. Fotografer som gillar att det är enkelt att få bra bilder – och gillar att experimentera lite – får mycket kamera för pengarna. Detta är en kamera de allra flesta kommer att lyckas med.

 

6 000 kr

panasonic.se

 

 

21.

Creative Omni Wireless, trådlös högtalare

Bärbart multiroom

Creatives bärbara Bluetooth-högtalare kan ett par extra trick.

(Foto: Tillverkare)

Om du tycker att vanliga bärbara högtalare är för begränsade och helst skulle vilja ha lite multiroom-ljud så ska du skriva upp Creative Omni på önskelistan. Förutom streaming direkt från mobilen spelar den upp musik från Spotify och Tidal via wifi. Den har även en microSD-läsare så den kan fungera som en jukebox.

 

1 300 kr

se.creative.com

 

 

22.

Asus Zenfone Zoom S, mobiltelefon

Zoomkamera med inbyggd mobil

Nu för tiden tas de flesta bilderna med mobiltelefoner. Här är en med bra zoom.

(Foto: Tillverkare)

Handen på fotoalbumet: När tog du en bild med en traditionell kamera senast? Du är inte ensam. Mobilen har för länge sedan tagit över efter både fick- och spegelreflexkameran. Eftersom den alltid finns till hands. Asuz Zenfone Zoom S är en kameramobil som har en extra bra kameradel.

5 500 kr

asus.se

 

 

23.

HALL Audio Connector, Bluetooth-adapter

Lär den gamla stereon nya konster

Ge en trådlös gåva till någon som älskar sin nuvarande anläggning.

(Foto: Tillverkare)

Om du inte har råd att lägga en helt ny förstärkare med streaming under julgranen så har du här en klapp till den som har en lite äldre stereo som han eller hon är nöjd med. HALL Audio Connector är en Bluetooth-adapter med aptX som garanterar ljud i nästan-CD-kvalitet.

 

500 kr

hallaudio.com

 

 

24.

Logitech Powerplay/G903, musmatta och mus

Spela trådlöst utan uppehåll

Musmattan ger den trådlösa musen ny energi samtidigt som du spelar.

(Foto: Tillverkare)

Mobiltelefonerna har haft det i flera år men nu har spelutrustningen också fått trådlös laddning. Med paketet Logitech Powerplay och G903 är det slut med trötta batterier i den trådlösa musen. Den laddas nämligen upp konstant av mattan. Smart – fast räkna inte med att se mycket av husets gamer under julhelgen!

 

3 300 kr

gaming.logitech.com

 

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen