Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Jubileumsmodeller för datorspelare

Goda nyheter för gamers – i välkänd design. Alienware fyller 20 år och firar med nya modeller.

Av / 2016-07-07 - 14:37
Jubileumsmodeller för datorspelare

Om det är någon som kan ta åt sig äran för att ha uppfunnit den moderna speldatorn så är det Alienware, som ända sedan 1996 har byggt datorer till storspelare – och med end design som ser ut som något från en annan planet.

I år firar Alienware 20-årsjubileum och passar naturligtvis på att fira med ännu fler datorer för storspelare.

Den nya serien för spel och Virtual Reality presenterades på E3-spelmässan i Los Angeles och är nu på väg ut till butikerna.

Lanseringen innebär nya modeller i alla Allienwares stationära modellserier, Aurora, Alpha och Area-51. Och nya Alienware OLED 13 är världens första gaming-laptop med OLED-skärm.

Även om det är ont om plats så får det plats dubbla grafikkort. Foto Alienware.
Även om det är ont om plats så får det plats dubbla grafikkort. Foto Alienware.

Klar för 12K
Aurora-serien är välkänd bland Alienware-fans. Nu återuppstår serien och även datorerna har blivit mindre så har de fått plats för ännu kraftfullare grafikkort i form av de nya GeForce GTX 1070 GeForce 1080-korten från Nvidia. Datorerna har plats för dubbla grafikkort, och klarar därför spel i 4K-upplösning. Eller till och med 12K-ultra-ultra-uppplösning!

Nya Alienware Alpha (bilden överst) tar mindre plats på skrivbordet och i budgeten. Det kompakta kabinettet har en Nvidia GeForce GTX 960-grafikprocessor med 4GB GDDR5-RAM. Och får man råd till förbättringar längre fram så är Alpha kompatibel med Alienwares grafikförstärkare som har plats för ett grafikkort i fullstorlek för stationära datorer.

Pris: från 5 800 kr

Tower-kabinettet lever än. Area-51 är serien för maskinvarunördar som vill bygga själva. Foto: Alienware
Tower-kabinettet lever än. Area-51 är serien för maskinvarunördar som vill bygga själva. Foto: Alienware

För alla som vill pilla med elektroniken själva är Area-51 den ultimata ”full tower”-modellen. Den har Intel Core i7-CPU med upp till 10 processorkärnor och GeForce GTX 1070- eller GTX 1080-grafikkort. Kabinett kan öppnas från sidan och på insidan finns plats för tre grafikkort av dubbel bredd – plus inbyggd kylning för att svalka av de grafiska musklerna.

Pris: från 16 500 kr

Alienware 13 är utrustad med OLED-skärm. Foto: Alienware
Alienware 13 är utrustad med OLED-skärm. Foto: Alienware

Världens första OLED-gamer
OLED-skärmar ger en hög kontrast eftersom varje enskild pixel kan tändas och släckas helt oberoende av de övriga. Men även om vi så smått börjar hitta TV-apparater med OLED-paneler till nästan-realistiska priser så har de organiska lysdioderna inte hittat till bärbara datorer ännu.

Alienware 13 med OLED-skärm presenterades för första gången på CES 2016, men det är först nu som den är redo för butikerna.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

Rulla till toppen