Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

IWC hoppar på smart-vågen

Så här kan IWC:s Connect-klocka se ut, om vi ska lita på ett lövtunt pressmeddelande.

Av / 2015-05-06 - 11:20
IWC hoppar på smart-vågen

Den schweiziska klockindustrin tycks vara orolig. Men hotet från smartklockorna kan mycket väl visa sig vara en hype. Rolex kommer knappast att sälja sämre bara för att intresset för smartklockor exploderar. Sedan kvartskrisen på 70-talet har den schweiziska klockindustrin lyckats väl med att positionera sig på lyxmarknaden för armbandsur och de senaste åren har den nästan gått opåverkad igenom finanskriser och utmaningen från träningsklockor och liknande.

Läs också: Tag Heuer, Google och Intel lanserar smartklocka.

IWC från Schaffhausen i norra Schweiz är pyttesmå jämfört med Rolex men har också växt till sig de senaste åren. Nu verkar det som om de tänker göra sina klockor smartare med hjälp av IWC Connect.

IWC är mest kända i klockvärlden för sina antimagnetiska Ingenieur-klockor och pilotklockor. Den första uppkopplade klockan tycks bli IWC Big Pilot, som har ett IWC-urverk på insidan med sju dagars gångreserv. Ingen elektronik, alltså.

I stället har de gjort ett armband med inbyggt IWC Connect.

Exakt vad IWC Connect gör är inte så lätt att förstå av pressmeddelandet, men enligt Georges Kern, chefen för IWC Schaffhausen, är den kopplad till the Internet of Things.

Om det betyder att den piper och vibrerar, mäter hjärtslag och antal steg är fortfarande oklart, men IWC lovar att hålla oss uppdaterade på sin webbsida och på sociala media.

Under tiden kan vi vila ögonen på den här teaser-videon.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

Rulla till toppen