Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

iPhone 6 kommer i två storlekar

Vi får vänta till i september, men då släpper Apple två helt nya iPhone-modeller – båda med större skärm än iPhone 5S och 5C.

Av / 2014-02-12 - 15:05
iPhone 6 kommer i två storlekar

Det är South China Morning Post som citerar ”insiders” som påstår att de sett prototyperna på Apples två helt nya iPhone-modeller. Om ryktet stämmer får alla tusentals app-utvecklare räkna med att börja göra om sina appar, för båda två versionerna av iPhone 6 får större skärmar än nuvarande iPhone 5S och 5C, som ju har 4-tums skärm med 1136 x 640-upplösning och en pixeltäthet på 326 ppi.

iPhone 6 kommer däremot i en standardversion med 4,7-tums skärm och en phablet-version med 5,5-tums skärm. Båda får en pixeltäthet på 441, vilket är samma som Samsung Galaxy S4 kan skryta med.

Som vi redan har berättat kommer skärmarna förmodligen att vara gjorda av safirglas, vilket ska vara en hel del tåligare än det Gorilla-glas som Apple använder i dagsläget. De nya skärmarna ska göras i USA och det hårda materialet betyder att produktionskostnaderna för nya iPhone blir markant högre än förut. Om det kommer att påverka priserna på den nya iPhone-modellerna är det dock ingen som vet.

När de nya iPhone 6-modellerna släpps kommer iPhone 5S att finnas kvar på marknaden som Apples billighetsmodell, medan iPhone 5C, som har varit något av ett fiasko, fasas ut.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen