iPhone 6 kommer i två storlekar

Vi får vänta till i september, men då släpper Apple två helt nya iPhone-modeller – båda med större skärm än iPhone 5S och 5C.

Det är South China Morning Post som citerar ”insiders” som påstår att de sett prototyperna på Apples två helt nya iPhone-modeller. Om ryktet stämmer får alla tusentals app-utvecklare räkna med att börja göra om sina appar, för båda två versionerna av iPhone 6 får större skärmar än nuvarande iPhone 5S och 5C, som ju har 4-tums skärm med 1136 x 640-upplösning och en pixeltäthet på 326 ppi.

iPhone 6 kommer däremot i en standardversion med 4,7-tums skärm och en phablet-version med 5,5-tums skärm. Båda får en pixeltäthet på 441, vilket är samma som Samsung Galaxy S4 kan skryta med.

Som vi redan har berättat kommer skärmarna förmodligen att vara gjorda av safirglas, vilket ska vara en hel del tåligare än det Gorilla-glas som Apple använder i dagsläget. De nya skärmarna ska göras i USA och det hårda materialet betyder att produktionskostnaderna för nya iPhone blir markant högre än förut. Om det kommer att påverka priserna på den nya iPhone-modellerna är det dock ingen som vet.

När de nya iPhone 6-modellerna släpps kommer iPhone 5S att finnas kvar på marknaden som Apples billighetsmodell, medan iPhone 5C, som har varit något av ett fiasko, fasas ut.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Den bärbara Beolit 20 har trådlös laddning och lång batteritid.
  Serial 1-elcykeln är "Powered by Harley-Davidson" och är också en hyllning till företagets första motorcykel från 1903.
  Den svenska webbutiken öppnade i natt
  Harman Kardon ger dig en trådlös anläggning med många anslutningar.
  Kan revolutionera bilden i VR-glasögon.
  För att undvika att bilförare blir trötta bkaom ratten använder Jaguar Land Rover högteknologisk brusreducering från Silentium.
  Vi håller på att testa Hyundai Kona med ljudsystem från självaste Krell.
  Kompakt elektronik med stöd för upp till 11.2 kanaler.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Dyson Lightcycle Morph

  Riktpris: 6000 kr Ljus till allt

  TAG Heuer Connected

  Riktpris: 21000 kr Smartklocka i lyxklassen

  HP Sprocket Select

  Riktpris: 1500 kr En oemotståndlig, onödig produkt

  Ring Video Doorbell 3

  Riktpris: 2000 kr Portvakten för det smarta hemmet
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.