Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Hybrid-smartklocka

Sequent SuperCharger2 behöver du inte ladda.

Skrivet av / 2019-10-11 - 09:57
Hybrid-smartklocka

Självuppdragande klockor har funnits länge, långt innan TV, LP och stereo såg dagens ljus, och japanerna var ute tidigt med kinetiska klockor som laddade sina batterier själva. Men en självladdande smartklocka ser man inte varje dag.

Fast det är klart, att kalla Sequent SuperCharger2 för smart är kanske att gå lite väl långt. Hybridklockan från schweiziska Sequent börjar på 180 dollar och är egentligen en avancerad pulsklocka med en klassisk design där traditionella visare anger tiden – och pulsen.

Allt styrs naturligtvis från en app och klockan har inbyggda sensorer som registrerar hjärtslagen, som appen sedan analyserar och visar som hälsoinformation. Appen finns till både iOS och Android.

Precis som Seikos varianter använder Sequent SuperCharger2 sig av kinetisk energi för att ladda batteriet. En rotor snurrar på insidan av klockan när man har den på armen och rör på sig, och laddar batteriet ungefär som en dynamo gör när den alstrar ström.

På så sätt behöver man ingen laddare, klockan laddar upp sig själv så länge den används. SuperCharger2 är 41,5 mm i diameter och 12,3 mm tjock. Den är vattentät ner till 50 meter och har GPS-spårning, reptåligt safirglas och flera färgvarianter inklusive utbytbara armband.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen