Search
Generic filters

Hybrid-GPS från Casio

Casio ligger aldrig på latsidan, de släpper ständigt nyheter. Här är Exilim EX-H20G, med hybrid-GPS.

Detta är en förbättrad version av den redan utmärkta H15, med 14-megapixlars bildsensor och 10x zoom från 24 till 240 mm.

Men H20 har dessutom utrustats med en smart GPS som håller ordning på kamerans position, även när man är inomhus. När GPS-mottagaren tappar signalen fortsätter den att beräkna sin position med hjälp av en accelerometer. När man får täckning igen startar spårningen automatiskt, men kameran har inte tappat positionerna som bilderna togs på även om den inte haft GPS-signal. Smart.

Kameran har Casios Exilim Engine HS-processor, som påstås vara snabbare än i tidigare modeller, samt filmar naturligtvis HD-video.

Den här modellen heter EX-ZR10. Den saknar visserligen GPS men har en ny 12,4-megapixlars bildsensor av typen som har bakbelysning och alltså har högre ljuskänslighet än traditionella sensorer.

ZR10 har ett objektiv som täcker brännvidderna 28–196 mm och är välutrustad. Den kan ta 360-graders panoramabilder och har HDR-bildbehandling som ger utökad dynamik i bilderna.

Den spelar också HD-video i full 1080p-upplösning och kan dessutom ta bildserier med uppemot 480 bilder i sekunden om man vill ha sömlös slowmotion. Upplösningen reduceras dock till 224 x 160, eller 432×320 om man klarar sig med 240 bilder i sekunden.

Marius


Senaste artiklar:

Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Bang & Olufsen i gaming-samarbete med e-sportmästarna i Astralis. Första gaming-headsetet kommer i vår.
  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.
  Påstås förbättra ljudet rejält med ny MAT-teknik.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  HP Sprocket Select

  Riktpris: 1500 kr En oemotståndlig, onödig produkt

  Ring Video Doorbell 3

  Riktpris: 2000 kr Portvakten för det smarta hemmet

  Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV-HE003T

  Riktpris: 21000 kr En stor själ i en liten kropp

  Tre chromebooks

  Riktpris: kr Snabba, lätta – och utan krångel
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.