Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Hublots highend-smartklocka

Men Hublot Big Bang e har inte allt väsentligt.

Av / 2020-06-04 - 10:54
Hublots highend-smartklocka

Jag var tvungen att kontrollera datumet två gånger. För det var bara två år sedan vi berättade om Hublot Big Bang Referee 2018 World Cup Russia, som gjordes till de 101 domarna i fotbolls-VM samma år.

Nya Big Bang e fortsätter i samma spår, fast utan den ryska flaggans färger och de uppenbara domarfunktionerna.

För de som undrar är Hublot en relativt ung schweizisk klocktillverkare, om man jämför med Breguet från 1775 och Blancpain från 1735. Märket grundades så sent som 1980 av italienaren Carlo Crocco, namnet Hublot fick han från det franska ordet för fönsterventil på båtar.

En designdetalj som inte får passera obemärkt är att Big Bang e har åtta konstnärligt utformade urtavlor, designade av Marc Ferrero. De kan bytas ut efter önskemål eller programmeras så att de växlar automatiskt var tredje timme.

Nog om detta. Big Bang e är inte på något sätt en direkt konkurrent till en Apple Watch eller Huawei GT2e, lika lite som en vanlig Big Bang är en konkurrent till en Citizen-kvartsklocka

Hublot har alltid riktat in sig på highend-marknaden och när VM-klockan lanserades för 5 000 dollar 2018 var det Hublots billigaste klocka.

Nya Big Bang är mycket nättare, 42 mm i diameter, och boetten finns i titan och svart keramik. Under AMOLED-skärmen med 30,8 mm diameter kör en två år (!) gammal Snapdragon Wear 3100-processor med 1,09 GHz och Google Wear OS.

Inte särskilt imponerande, men sådant bryr sig knappast Hublot-kunderna om.

Big Bang e kan användas ihop med både Android-mobiler och iPhone och har de vanligaste ”smartfunktionerna”. Som accelerometer, gyroskop, mikrofon, ljussensor och optisk sensor. Smartfunktionerna styrs med den roterande kronan.

Klockan är inte särskilt vattentätt, 30 meter säger Hublot, men den är ganska så tunn för att vara en sportklocka. GPS har den inte heller, så där rök stödet för Strava-appen.

Batteritiden anges vara en dag innan man måste ladda igen. Vilket tar 2,5 timmar.

Priset, ja. Det är friska 4 900 schweiziska franc för titan och 5 500 franc för svart keramik. Vilket motsvarar 48 000 respektive 54 000 svenska kronor.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

Ljud & Bild
Rulla till toppen