Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV
L&B:s Julkalender: Lucka 10Delta

Har du träffat Cozmo?

Kommer du ihåg filmen Wall-E?

Skrivet av / 2017-10-13 - 16:13
Har du träffat Cozmo?

Det är uppenbart att Anki har fått sin inspiration från filmen som kom 2008 den när de gjorde sin senaste satsning: Cozmo.

Och det är ingen slump. Gänget från Pixar har varit med om att bygga Ankis ”nya” robot, som blivit ungefär ett år försenad på våra breddgrader. Samma sak hände med Anki Overdrive, som också tog ett extra år på sig. Hur som helst, amerikanerna har redan fått leka med Cozmo, nu är det vår tur.

Cozmo är en avancerad skapelse, fullproppad med sensorer, motorer, kameror och annat. Resultatet är en riktigt söt liten robot som inte minst tack vare dem rundade displayen är väldigt bra på att imitera mänskliga känslor. Det är faktiskt fascinerande. Cozmo säljs med tre lysande fyrkanter som han leker med. Han kan stapla dem, välta dem, bära runt dem och använda dem för att interagera med dig. De lyser i olika färger så att han kan skilja dem åt.


Du styr Cozmo med en app på telefonen som skapar en wifi-anslutning till roboten. Det är också i appen du väljer mellan de olika aktiviteterna. Vi hoppas att Anki tänker lägga till fler funktioner, för ännu så länge finns det inte SÅ mycket att välja mellan. Speciellt om man tar med priset i beräkningen.


Cozmo kostar 2 500 kronor och i den prisklassen finns det gott om leksaker. Men ingen är som Cozmo – och har man dessutom lite färdigheter inom programmering så kan man själv vara med och lära honom nya saker. Plattformen är öppen och runtom i världen sitter redan folk och gör program till den lilla krabaten.

Läs också: Vi testar Anki Overdrive

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen