Har du träffat Cozmo?

Kommer du ihåg filmen Wall-E?
Annons
Annons
forfatter

Det är uppenbart att Anki har fått sin inspiration från filmen som kom 2008 den när de gjorde sin senaste satsning: Cozmo.

Och det är ingen slump. Gänget från Pixar har varit med om att bygga Ankis ”nya” robot, som blivit ungefär ett år försenad på våra breddgrader. Samma sak hände med Anki Overdrive, som också tog ett extra år på sig. Hur som helst, amerikanerna har redan fått leka med Cozmo, nu är det vår tur.

Cozmo är en avancerad skapelse, fullproppad med sensorer, motorer, kameror och annat. Resultatet är en riktigt söt liten robot som inte minst tack vare dem rundade displayen är väldigt bra på att imitera mänskliga känslor. Det är faktiskt fascinerande. Cozmo säljs med tre lysande fyrkanter som han leker med. Han kan stapla dem, välta dem, bära runt dem och använda dem för att interagera med dig. De lyser i olika färger så att han kan skilja dem åt.


Du styr Cozmo med en app på telefonen som skapar en wifi-anslutning till roboten. Det är också i appen du väljer mellan de olika aktiviteterna. Vi hoppas att Anki tänker lägga till fler funktioner, för ännu så länge finns det inte SÅ mycket att välja mellan. Speciellt om man tar med priset i beräkningen.

Annons


Cozmo kostar 2 500 kronor och i den prisklassen finns det gott om leksaker. Men ingen är som Cozmo – och har man dessutom lite färdigheter inom programmering så kan man själv vara med och lära honom nya saker. Plattformen är öppen och runtom i världen sitter redan folk och gör program till den lilla krabaten.

Läs också: Vi testar Anki Overdrive

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Mikael Hansen


Senaste artiklar:

Annons
Annons

Läs också

Ska du ha hifi i studentrummet eller ett par fina högtalare på skrivbordet så kommer du långt för lite pengar med de här.
Focal har överträffat vad vi trodde var möjligt från slutna hörlurar i den här prisklassen.
JBL Live Pro+ är kompletta, med aktiv brusreducering. Och även om de är medelmåttiga direkt ur kartongen så räddas de av en sagolik EQ i appen. Alltså kan ljudet ändå bli klassledande!
Trådlösa hörlurar med aktiv brusreducering brukar kosta mer än de här.
Det trådlösa headsetet med ANC är gjort för Xbox, men kan användas med andra plattformar också – och med musik.
BlueParrott M300-XT har upp till 15 timmars samtalstid och reducerar oväsen från omgivningen med 80 procent.
Beoplay HX tar upp kampen i premiumklassen mot Sony, Bose och andra.
Sound Blaster JAM V2 – billiga trådlösa hörlurar som funkar bra på hemmakontoret.
Och 4K HDR och Dolby Vision för en bättre bild.
Äntligen kommer det en smart bricka till Apple-användare som gör att man kan hitta sina nycklar!
Touch ID, bättre ljud, fler färger och 4,5K-skärm.
475 kilometers räckvidd och ”kantig” komfort med plats för sju personer.
Sony FE 14mm F1.8 GM.
Känner du någon som gillar Lego-Mario? Nu får figuren sällskap av brorsan Luigi.
Samsungs nya tv-tjänst erbjuder direktsända tv-kanaler gratis.
Fitbit lanserar nu Luxe, ett snyggt och bekvämt aktivitetsarmband framtaget för att hjälpa dig ta så bra hand om din hälsa och ditt välbefinnande som möjligt.
Norska serien Welcome to Utmark: briljant svart komedi eller bara konstig?
Inget fastfasbatteri, men ändå en viktig modell.
Fujifilm XF 18mm F1.4 R LM WR.
Tack vare den största uppdateringen av Google Earth på många år är det nu möjligt att se miljontals satellitbilder från bl.a. NASA och Timelapse. Det visar årtionden av markanta förändringar i världen.