TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Har du träffat Cozmo?

Kommer du ihåg filmen Wall-E?

forfatter
Publicerad 2017-10-13 - 16:13

Det är uppenbart att Anki har fått sin inspiration från filmen som kom 2008 den när de gjorde sin senaste satsning: Cozmo.

Och det är ingen slump. Gänget från Pixar har varit med om att bygga Ankis ”nya” robot, som blivit ungefär ett år försenad på våra breddgrader. Samma sak hände med Anki Overdrive, som också tog ett extra år på sig. Hur som helst, amerikanerna har redan fått leka med Cozmo, nu är det vår tur.

Cozmo är en avancerad skapelse, fullproppad med sensorer, motorer, kameror och annat. Resultatet är en riktigt söt liten robot som inte minst tack vare dem rundade displayen är väldigt bra på att imitera mänskliga känslor. Det är faktiskt fascinerande. Cozmo säljs med tre lysande fyrkanter som han leker med. Han kan stapla dem, välta dem, bära runt dem och använda dem för att interagera med dig. De lyser i olika färger så att han kan skilja dem åt.


Du styr Cozmo med en app på telefonen som skapar en wifi-anslutning till roboten. Det är också i appen du väljer mellan de olika aktiviteterna. Vi hoppas att Anki tänker lägga till fler funktioner, för ännu så länge finns det inte SÅ mycket att välja mellan. Speciellt om man tar med priset i beräkningen.


Cozmo kostar 2 500 kronor och i den prisklassen finns det gott om leksaker. Men ingen är som Cozmo – och har man dessutom lite färdigheter inom programmering så kan man själv vara med och lära honom nya saker. Plattformen är öppen och runtom i världen sitter redan folk och gör program till den lilla krabaten.

Läs också: Vi testar Anki Overdrive

Annons

Senaste artiklar:

Lämna en kommentar

Radion som aldrig tar slut Solceller och vev ger ström till batteriet.
Hälften cykel, hälften... sjöflygplan? Med Hydrofoiler XE-1 kan du cykla på vattnet och det känns som att du svävar fram i över 20 km/h.
20 heta sommarprylar Här är 20 prylar som gör även mulna dagar till glada dagar.
Avancerad minidrönare flyger var som helst DJI Mini 3 Pro har fullvuxna funktioner, men är så liten att den flyger under radarn för drönarreglerna.
Tips till Alla hjärtans dag I dag är det Alla hjärtans dag och nu är det verkligen hög tid att hitta något riktigt fint till personen som får ditt hjärta att bulta lite extra.
De mest udda prylarna på världens största teknikmässa CES-mässan i Las Vegas är platsen för teknologiska nyheter. Både stora och innovativa – och de lite mer udda.
Följ Ljud & Bild