Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Har du träffat Cozmo?

Kommer du ihåg filmen Wall-E?

Det är uppenbart att Anki har fått sin inspiration från filmen som kom 2008 den när de gjorde sin senaste satsning: Cozmo.

Och det är ingen slump. Gänget från Pixar har varit med om att bygga Ankis ”nya” robot, som blivit ungefär ett år försenad på våra breddgrader. Samma sak hände med Anki Overdrive, som också tog ett extra år på sig. Hur som helst, amerikanerna har redan fått leka med Cozmo, nu är det vår tur.

Cozmo är en avancerad skapelse, fullproppad med sensorer, motorer, kameror och annat. Resultatet är en riktigt söt liten robot som inte minst tack vare dem rundade displayen är väldigt bra på att imitera mänskliga känslor. Det är faktiskt fascinerande. Cozmo säljs med tre lysande fyrkanter som han leker med. Han kan stapla dem, välta dem, bära runt dem och använda dem för att interagera med dig. De lyser i olika färger så att han kan skilja dem åt.


Du styr Cozmo med en app på telefonen som skapar en wifi-anslutning till roboten. Det är också i appen du väljer mellan de olika aktiviteterna. Vi hoppas att Anki tänker lägga till fler funktioner, för ännu så länge finns det inte SÅ mycket att välja mellan. Speciellt om man tar med priset i beräkningen.

Annons

Cozmo kostar 2 500 kronor och i den prisklassen finns det gott om leksaker. Men ingen är som Cozmo – och har man dessutom lite färdigheter inom programmering så kan man själv vara med och lära honom nya saker. Plattformen är öppen och runtom i världen sitter redan folk och gör program till den lilla krabaten.

Läs också: Vi testar Anki Overdrive

forfatter
Skrevet av

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Redaktionen rekommenderar

Läs också

Kommer du ihåg filmen Wall-E?

Kommer du ihåg filmen Wall-E?

Kommer du ihåg filmen Wall-E?

Kommer du ihåg filmen Wall-E?

Kommer du ihåg filmen Wall-E?

Kommer du ihåg filmen Wall-E?

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.