Search
Generic filters

Har du träffat Cozmo?

Kommer du ihåg filmen Wall-E?

Det är uppenbart att Anki har fått sin inspiration från filmen som kom 2008 den när de gjorde sin senaste satsning: Cozmo.

Och det är ingen slump. Gänget från Pixar har varit med om att bygga Ankis ”nya” robot, som blivit ungefär ett år försenad på våra breddgrader. Samma sak hände med Anki Overdrive, som också tog ett extra år på sig. Hur som helst, amerikanerna har redan fått leka med Cozmo, nu är det vår tur.

Cozmo är en avancerad skapelse, fullproppad med sensorer, motorer, kameror och annat. Resultatet är en riktigt söt liten robot som inte minst tack vare dem rundade displayen är väldigt bra på att imitera mänskliga känslor. Det är faktiskt fascinerande. Cozmo säljs med tre lysande fyrkanter som han leker med. Han kan stapla dem, välta dem, bära runt dem och använda dem för att interagera med dig. De lyser i olika färger så att han kan skilja dem åt.


Du styr Cozmo med en app på telefonen som skapar en wifi-anslutning till roboten. Det är också i appen du väljer mellan de olika aktiviteterna. Vi hoppas att Anki tänker lägga till fler funktioner, för ännu så länge finns det inte SÅ mycket att välja mellan. Speciellt om man tar med priset i beräkningen.


Cozmo kostar 2 500 kronor och i den prisklassen finns det gott om leksaker. Men ingen är som Cozmo – och har man dessutom lite färdigheter inom programmering så kan man själv vara med och lära honom nya saker. Plattformen är öppen och runtom i världen sitter redan folk och gör program till den lilla krabaten.

Läs också: Vi testar Anki Overdrive

Mikael Hansen


Senaste artiklar:

Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Lenovo X1 Fold går redan att beställa.
  Fritt val av ljuseffekter och inspelningskaraktäristik.
  Bang & Olufsen i gaming-samarbete med e-sportmästarna i Astralis. Första gaming-headsetet kommer i vår.
  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  HP Sprocket Select

  Riktpris: 1500 kr En oemotståndlig, onödig produkt

  Ring Video Doorbell 3

  Riktpris: 2000 kr Portvakten för det smarta hemmet

  Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV-HE003T

  Riktpris: 21000 kr En stor själ i en liten kropp

  Tre chromebooks

  Riktpris: kr Snabba, lätta – och utan krångel
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.