Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Har du sett ljuset?

Drönare är inte de enda som kan ha nytta av Lume Cubes. Du kan sätta lamporna på alla kameror – även vattentäta actionkameror.

Av / 2016-06-10 - 10:22
Har du sett ljuset?

Fråga en fotograf om vad som är viktigast när en bild ska tas. Svaret blir nästan alltid ljuset. I bra ljus blir bilderna mycket finare – och har man inte naturligt ljus så får man nöja sig med konstgjort.

Nackdelen är att det då oftast handlar om stora lampor eller blixtar, men det så vill inte Lume Cube att det ska behöva vara. De bygger pyttesmå kubformade videolampor som är fullproppade med lysdioder. Och lamporna väger så lite att man kan hänga flera stycken på en drönare.

Foto: Lume Cube
Foto: Lume Cube

De små kuberna lyser i 30 minuter med full styrka, vilket motsvarar 1500 lumen och ger ljus med dagsljustemperatur – 6 000 K. Man kan styra lamporna via Bluetooth med en app på telefonen och de är vattentäta ner till 30 meters djup.

En fin bonus är att de kan användas som slavblixt till mobilen, så att kuben fyrar av blixtljus samtidigt som telefonens inbyggda lampa gör det. Då blir bilder i mörker mycket finare.

Lume Cube finns i grått, silver och svart och kostar 1 095 kronor styck. De går också att köpa i 2- och 4-pack och tillsammans med olika fästen till GoPro-kameroer, drönare, smartmobiler, med mera.

Foto: Lume Cube
Foto: Lume Cube
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

Rulla till toppen