Nyheter

Drönare är inte de enda som kan ha nytta av Lume Cubes. Du kan sätta lamporna på alla kameror – även vattentäta actionkameror.
Annons
Annons
forfatter

Fråga en fotograf om vad som är viktigast när en bild ska tas. Svaret blir nästan alltid ljuset. I bra ljus blir bilderna mycket finare – och har man inte naturligt ljus så får man nöja sig med konstgjort.

Nackdelen är att det då oftast handlar om stora lampor eller blixtar, men det så vill inte Lume Cube att det ska behöva vara. De bygger pyttesmå kubformade videolampor som är fullproppade med lysdioder. Och lamporna väger så lite att man kan hänga flera stycken på en drönare.

Foto: Lume Cube
Foto: Lume Cube

De små kuberna lyser i 30 minuter med full styrka, vilket motsvarar 1500 lumen och ger ljus med dagsljustemperatur – 6 000 K. Man kan styra lamporna via Bluetooth med en app på telefonen och de är vattentäta ner till 30 meters djup.

En fin bonus är att de kan användas som slavblixt till mobilen, så att kuben fyrar av blixtljus samtidigt som telefonens inbyggda lampa gör det. Då blir bilder i mörker mycket finare.

Lume Cube finns i grått, silver och svart och kostar 1 095 kronor styck. De går också att köpa i 2- och 4-pack och tillsammans med olika fästen till GoPro-kameroer, drönare, smartmobiler, med mera.

Annons
Foto: Lume Cube
Foto: Lume Cube

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 49 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Annons
Annons

Läs också

Over-the-air gör det enklare att fixa småfel i XC40 Pure Electric P8.
De första exemplaren av Volkswagen ID.4 har dykt upp hos nordiska bilhandlare. Vi har tagit en snabbtitt – och lyssning – på infotainment-systemet.
Hyundais elektriska familje-SUV IONIQ 5 har gott om plats på insidan och satsar på säkerhet.
ID.5 blir en coupéversion av den elektriska familje-SUVen ID.4.
Nu kan Lyngdorfs flaggskeppsförstärkare spela högupplösta MQA-ljudfiler från bland annat Tidal.
Billig entrébiljett till analog fotografering.
Historisk Golden Globe till avliden stjärna.
Amazons strömningstjänst erbjuder mer exklusivt innehåll till nordiska kunder och påbörjar ett samarbete med ErosSTX.
Over-the-air gör det enklare att fixa småfel i XC40 Pure Electric P8.
Efter ett långt corona-uppehåll är väntan (snart) över – här är trailern till den fjärde säsongen.
Mobilen är stor och läcker – och vi får nog aldrig se den i Sverige.
Om du vill ha James Bonds kamera får du skynda dig.
De första exemplaren av Volkswagen ID.4 har dykt upp hos nordiska bilhandlare. Vi har tagit en snabbtitt – och lyssning – på infotainment-systemet.
Den nya internationella strömningstjänsten Paramount kommer snart till Sverige. Nu är månadskostnaden (och en del av innehållet) klart.
Canon uppgraderar EOS M50 Mark II med flera videofunktioner.
Rykten säger att Sony WF-1000XM4 är precis runt hörnet.