Har du sett ljuset?

Drönare är inte de enda som kan ha nytta av Lume Cubes. Du kan sätta lamporna på alla kameror – även vattentäta actionkameror.

Fråga en fotograf om vad som är viktigast när en bild ska tas. Svaret blir nästan alltid ljuset. I bra ljus blir bilderna mycket finare – och har man inte naturligt ljus så får man nöja sig med konstgjort.

Nackdelen är att det då oftast handlar om stora lampor eller blixtar, men det så vill inte Lume Cube att det ska behöva vara. De bygger pyttesmå kubformade videolampor som är fullproppade med lysdioder. Och lamporna väger så lite att man kan hänga flera stycken på en drönare.

Foto: Lume Cube
Foto: Lume Cube

De små kuberna lyser i 30 minuter med full styrka, vilket motsvarar 1500 lumen och ger ljus med dagsljustemperatur – 6 000 K. Man kan styra lamporna via Bluetooth med en app på telefonen och de är vattentäta ner till 30 meters djup.

En fin bonus är att de kan användas som slavblixt till mobilen, så att kuben fyrar av blixtljus samtidigt som telefonens inbyggda lampa gör det. Då blir bilder i mörker mycket finare.

Lume Cube finns i grått, silver och svart och kostar 1 095 kronor styck. De går också att köpa i 2- och 4-pack och tillsammans med olika fästen till GoPro-kameroer, drönare, smartmobiler, med mera.

Foto: Lume Cube
Foto: Lume Cube
forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Nu kan du spara pengar på att köpa rätt kamera.
  AKM:s DAC-fabrik nedbrunnen, vilket lamslår tillverkarna i månader. Så reagerar hi-fi-branschen.
  Duon bakom The Rain får förnyat förtroende.
  Risken att bli lurad är större än chansen att göra ett klipp.
  Pop-prinsessan går i helt nya vägar – nu på Disney+.
  Nu är det bara tre veckor kvar tills vi ännu en gång kan skratta och mysa med charmiga Johanne & Co.
  Fujifilm GFX100 får 400 megapixlar.
  Light Speaker från svenska Transparent är inte som andra trådlösa högtalare.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Sony PlayStation 5

  Riktpris: 6000 kr PS5: Framtiden är här

  Remarkable 2

  Riktpris: 4500 kr Digital anteckningsbok

  Huawei Watch GT2 Pro

  Riktpris: 3200 kr En mer användbar smartklocka

  Xbox Series X

  Riktpris: 5700 kr Spelkonsol med PC-prestanda
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.