Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Har du sett ljuset?

Drönare är inte de enda som kan ha nytta av Lume Cubes. Du kan sätta lamporna på alla kameror – även vattentäta actionkameror.

Fråga en fotograf om vad som är viktigast när en bild ska tas. Svaret blir nästan alltid ljuset. I bra ljus blir bilderna mycket finare – och har man inte naturligt ljus så får man nöja sig med konstgjort.

Nackdelen är att det då oftast handlar om stora lampor eller blixtar, men det så vill inte Lume Cube att det ska behöva vara. De bygger pyttesmå kubformade videolampor som är fullproppade med lysdioder. Och lamporna väger så lite att man kan hänga flera stycken på en drönare.

Foto: Lume Cube

Foto: Lume Cube

De små kuberna lyser i 30 minuter med full styrka, vilket motsvarar 1500 lumen och ger ljus med dagsljustemperatur – 6 000 K. Man kan styra lamporna via Bluetooth med en app på telefonen och de är vattentäta ner till 30 meters djup.

En fin bonus är att de kan användas som slavblixt till mobilen, så att kuben fyrar av blixtljus samtidigt som telefonens inbyggda lampa gör det. Då blir bilder i mörker mycket finare.

Annons

Lume Cube finns i grått, silver och svart och kostar 1 095 kronor styck. De går också att köpa i 2- och 4-pack och tillsammans med olika fästen till GoPro-kameroer, drönare, smartmobiler, med mera.

Foto: Lume Cube

Foto: Lume Cube

forfatter

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.