Här är videon med en gul iPhone 5C

Här kan du komma den kommande iPhone 5C-telefonen inpå livet. Och läsa om varför den kommer att ta livet av iPhone 4S.

Vi tror oss redan veta att Apple är på gång med en billig iPhone-version som kommer att heta iPhone 5C. Men den senaste veckan har det dykt upp massor av bilder på nätet som visar iPhone 5C:s plastbaksida i regnbågens alla färger. De flesta förståsigpåare är överens som att bokstaven C i beteckningen står för Color.

Bilderna (se galleriet nedan) har läckts av webbplatsen Sonnydickson.com, som hävdar att de har så välinformerade källor hos Apple att de kan visa trovärdiga bilder och videosnuttar av kommande Apple-produkter före alla andra.

P1100306-1518x2024 baby-blue P1100290-2024x1518 pink P1100313-1518x2024 yellow
<
>

Om allting är sant vet vi naturligtvis inte, men hur som helst har Sonnydickson.com släppt en video som visar baksidan på en iPhone 5C på mycket nära håll. Det intressanta med videon, som du kan titta på längst ned på sidan, är att baksidan jämförs med alla tidigare och nuvarande iPhone-modeller, ända från den allra första och till och med iPhone 5.

Apple förväntas lansera nya produkter vid ett stort evenemang 10 september, men om iPhone 5C presenteras då eller längre fram i år vet vi inte.

Därför är det kört för iPhone 4S
Faktum är att introduktionen av en billigare iPhone kommer att bryta med Apples gamla strategi om att låta äldre iPhone-modeller finnas kvar till lägre priser när en ny modell släpps.

Men den nuvarande iPhone 4S, som skulle blir den billigaste modellen efter släppet av en ny iPhone 5S, har ingen 4-tumsskärm och stöder inte heller Apples nya Lightning-kontakt. Detta kan vara skälet till att Apple i stället satsar på en iPhone 5C, som förmodligen kommer att kosta lika mycket som nuvarande billighetsmodellen, iPhone 4, på Apple Store. En sådan kostar i dag 3 300 kronor med 8 GB minne.

Man kan alltså gissa att mobilsortimentet efter lanseringen 10 september består av iPhone 5S, iPhone 5 och iPhone 5C, vilket innebär att alla Apple-modeller har samma skärmformat och samma Lightning-kontakt och att de äldre iPhone 4-modellerna försvinner.

Här är videon som visar närbilder på det gula iPhone 5C-skalet:

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Den bärbara Beolit 20 har trådlös laddning och lång batteritid.
  Serial 1-elcykeln är "Powered by Harley-Davidson" och är också en hyllning till företagets första motorcykel från 1903.
  Den svenska webbutiken öppnade i natt
  Harman Kardon ger dig en trådlös anläggning med många anslutningar.
  Kan revolutionera bilden i VR-glasögon.
  För att undvika att bilförare blir trötta bkaom ratten använder Jaguar Land Rover högteknologisk brusreducering från Silentium.
  Vi håller på att testa Hyundai Kona med ljudsystem från självaste Krell.
  Kompakt elektronik med stöd för upp till 11.2 kanaler.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Dyson Lightcycle Morph

  Riktpris: 6000 kr Ljus till allt

  TAG Heuer Connected

  Riktpris: 21000 kr Smartklocka i lyxklassen

  HP Sprocket Select

  Riktpris: 1500 kr En oemotståndlig, onödig produkt

  Ring Video Doorbell 3

  Riktpris: 2000 kr Portvakten för det smarta hemmet
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.