Här är parfymen som doftar MacBook

Nej, 1 april är inte förrän i morgon. Detta är inget aprilskämt.

Den här historien är inte helt dagsfärsk, men den blir inte sämre för det.

Tre australiensiska konstnärer som kallar sig Greatest Hits ligger bakom den makalösa idén att göra en ny parfym som doftar som en ny MacBook-dator!

Tillsammans med företaget Air Aroma kokade Gavin Bell, Jarrah De Kuijer och Simon McGlinn ihop en doft som skulle lukta precis som när man öppnar en kartong med en helt ny MacBook-dator för första gången.

För att lyckas med konststycket skickade konstnärerna in en helt ny Apple-dator till Air Aroma. Där ”skördades” doften av datorkartongen, trycket på sidorna och aluminiumdatorn på insidan, så att den kunde förvandlas till en doft – redo att buteljeras.

Foto: Greatest Hits
Foto: Greatest Hits

Greatest Hits-gruppen skapade doften till en utställning i Melbourne, där den skulle sprida en bra stämning. Utställningen hette ”De Facto Standard” och doften fördelades över montern med hjälp av elegant formgivna diffusorer. ”Parfymen” gjordes alltså speciellt för den här utställningen och har aldrig gått att köpa. Med andra ord är man fortfarande tvungen att köpa sin en ny MacBook om man vill njuta av den speciella doften.

Källa: DreamModels.dk

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Just köpt dig en ny TV för att spela spel? Vi visar dig hur du aktiverar det bästa och snabbaste gaming-läget i PS5 och Xbox!
  Nu börjar den senaste Android-versionen rullas ut till många telefonmodeller. Kolla på listan om din mobil snart får Android 11.
  Har precis köpt dig en ny 4K-TV? Då kan du inviga den med Last Christmas i remastrad 4K-version!
  Under Snapdragon Tech Summit har Qualcomm lanserat sin efterföljare till Snapdragon 865. Den nya Snapdragon 888 kommer att finnas i flera Android-flaggskepp 2021.
  Låt inte storleken lura dig, Phono Box RS2 har allt en vinylfantast behöver.
  Alla vill ha hårda paket, vi också. Så vi har skrivit den häftigaste önskelistan vi kunnat komma på.
  Stereon i Jimi Hendrix sovrum i London låter nu precis som den gjorde när han lyssnade på den.
  Så här har de aldrig gjort förut, åtminstone inte på det här sättet.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Apple Watch SE

  Riktpris: 3200 kr Apple Watch SE

  Sony PlayStation 5

  Riktpris: 6000 kr PS5: Framtiden är här

  Remarkable 2

  Riktpris: 4500 kr Digital anteckningsbok

  Huawei Watch GT2 Pro

  Riktpris: 3200 kr En mer användbar smartklocka
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.