Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Här är parfymen som doftar MacBook

Nej, 1 april är inte förrän i morgon. Detta är inget aprilskämt.

Av / 2016-03-31 - 08:53
Här är parfymen som doftar MacBook

Den här historien är inte helt dagsfärsk, men den blir inte sämre för det.

Tre australiensiska konstnärer som kallar sig Greatest Hits ligger bakom den makalösa idén att göra en ny parfym som doftar som en ny MacBook-dator!

Tillsammans med företaget Air Aroma kokade Gavin Bell, Jarrah De Kuijer och Simon McGlinn ihop en doft som skulle lukta precis som när man öppnar en kartong med en helt ny MacBook-dator för första gången.

För att lyckas med konststycket skickade konstnärerna in en helt ny Apple-dator till Air Aroma. Där ”skördades” doften av datorkartongen, trycket på sidorna och aluminiumdatorn på insidan, så att den kunde förvandlas till en doft – redo att buteljeras.

Foto: Greatest Hits
Foto: Greatest Hits

Greatest Hits-gruppen skapade doften till en utställning i Melbourne, där den skulle sprida en bra stämning. Utställningen hette ”De Facto Standard” och doften fördelades över montern med hjälp av elegant formgivna diffusorer. ”Parfymen” gjordes alltså speciellt för den här utställningen och har aldrig gått att köpa. Med andra ord är man fortfarande tvungen att köpa sin en ny MacBook om man vill njuta av den speciella doften.

Källa: DreamModels.dk

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

Rulla till toppen