Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Här är alla Googles nyheter

Android 7.0 får inbyggt VR – och är redan klart! Och så vill Google ge dig en digital assistent på skrivbordet.

Av / 2016-05-20 - 10:37
Här är alla Googles nyheter

Google I/O är internetjättens egen årliga utvecklarkonferens, där årets nyheter avslöjas. Årets upplaga satte igång i onsdags och håller på till och med fredag. Och det är minsann inga småsaker som har presenterats hittills.

Om du tycker att Google är för komplicerat att använda när du letar efter svaret på en fråga så kan Google Assistant googla fram det åt dig. Google Assistant är motsvarigheten till Apples Siri och Microsofts Cortana. Förutom att integreras i mobiltelefoner förväntas den personliga assistenten bli inbyggd i bilar.

Google Assistant. Grafik: Google
Google Assistant. Grafik: Google

Mest spännande användningsområdet blir dock i Google Home, som bäst kan beskrivas som en assistent-robot för hemmet. Fråga assistenten om receptet på inlagd grönkål eller vilken som är den bästa animerade filmen för hela familjen som går på bio just nu, så får du svaret med en gång.

Google Home är en röststyrd personlig assistent som både kan svara på frågor och streama musik. Foto: Google
Google Home är en röststyrd personlig assistent som både kan svara på frågor och streama musik. Foto: Google

Att Virtual Reality är hett just nu är ingen nyhet för Google, men nu tar de nästa steg mot den artificiella verkligheten. Google Daydream är en ny plattform för hård- och mjukvara som ska ge snabb och sömlös VR-känsla med mobiltelefoner. Daydream bygger vidare på den oerhört simpla Google Cardboard som gjorde det möjligt att använda varje Android-mobil som skärm i ett par VR-glasögon av papp. Men den här gången är kraven på maskinvara högre.

Google Daydream. Grafik: Google
Google Daydream. Grafik: Google

Google har redan garanterat att det ska finnas både hård- och mjukvara. Netflix och HBO kommer att leverera streaming och Electronic Arts och Ubisoft ska göra spel till Daydream. Bland smartmobiltillverkarna som ska bygga Daydream-kompatibla telefoner finns Samsung, HTC, LG, Xiaomi och Huawei. Sony saknas däremot på listan. De första mobilerna förväntas dyka upp först i höst.

Google är nära knutet till Android 7.0 som också är på gång. Den nya versionen av operativsystemet får snabbare 3D-grafik, bättre säkerhet och bättre multitasking. Vad systemet – som kommer i en färdig version i sommar – ska heta är däremot inte bestämt ännu. Tills vidare kallas det därför bara för Android N.

Android får också HDR
Googles plattform för smart-TV, Android TV, får också en överhalning. Den mest intressanta – och förväntade – förbättringen blir stöd för High Dynamic Range, vilket innebär ljusare ljus, mörkare mörker och framför allt fler nyanser i allt däremellan. Andra nyheter är PIP (picture in picture, bild i bil) och en möjlighet att spela in video av appar på skärmen.

Källor: The VergeTechRadar

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen