TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Gratis navigation blev just intressant

Med hjälp av augmented reality är Wikitude Drive det mest intressanta navigeringssystemet för smartmobiler vi sett hittills.

forfatter
Publicerad 2012-02-01 - 12:44

Wikitude Drive är en kostnadsfri navigations-app för Android som använder kameralinsen för att visa vägen du kör på på skärmen, och lägger sedan upp instruktioner på realtidsvideo av vägen framför dig.

Vanlig navigation är praktisk men inte felfri. När rösten säger ”Sväng vänster om hundra meter”, händer det ofta att man tittar ut genom fönstret och undrar: ”Är det den här vänstersvängen eller nästa?” Med Wikitude Drive slipper du det problemet. Genom att lägga ut en tredimensionell körrutt direkt på videon av vägen du kör på just nu! Ett riktigt genidrag alltså.

Förutom att det aldrig mer kommer att råda något tvivel om var du ska svänga, kan du själv se på skärmen om det plötsligt skulle hända något i trafikbilden, som att bilen framför dig stannar eller att det kommer ut fotgängare framför bilen. Glöm bara inte att kameran inte har bra sikt åt sidan.

Utvidgad verklighet eller ”augmented reality” (AR) förutsätter självfallet att telefonen monteras vid framrutan med kameraobjektivet riktat mot vägen. Om du vill hålla den i handen är det en fördel att skruva av AR-funktionen och hellre använda vanlig, förenklad navigationsgrafik.

Tyvärr finns det några nackdelar också. För det första är Wikitude Drive ännu inte anpassat för Skandinavien. För det andra kräver det så mycket kapacitet att man bara garanterar att det fungerar med ett fåtal Android-telefoner, däribland Google Nexus S, HTC Nexus One, HTC Desire, Sony Ericsson X8 och Sony Ericsson 10i samt på Samsung Galaxy Tab. Telefoner som det garanterat inte fungerar bra med är HTC Wildfire, HTC Desire HD, Samsung Galaxy S, LG Optimus 2x, samt alla Android 3.0- och 3.1-enheter – än så länge.

wikitude.com

 

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Avancerad minidrönare flyger var som helst DJI Mini 3 Pro har fullvuxna funktioner, men är så liten att den flyger under radarn för drönarreglerna.
Tips till Alla hjärtans dag I dag är det Alla hjärtans dag och nu är det verkligen hög tid att hitta något riktigt fint till personen som får ditt hjärta att bulta lite extra.
De mest udda prylarna på världens största teknikmässa CES-mässan i Las Vegas är platsen för teknologiska nyheter. Både stora och innovativa – och de lite mer udda.
Cykelhjälm som är full av smart elektronik Livall EVO21 har inbyggda lampor, handsfree-mobilstyrning och automatiskt larmmeddelande vid en eventuell olycka.
Nu kommer Harley-elcykel till Sverige Elcykeln Serial 1 är "Powered by Harley-Davidson" och är också en hyllning till företagets första motorcykel från 1903.
Kul sommarprylar för semestern Ingen sommar utan underhållning och praktiska prylar som förvandlar även gråmulna dagar till glada dagar.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend