Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Garmin Approach S62

Det finns inte bara en app, utan också en smartklocka för golfare.

Garmin Approach S62 är inte den första smartklockan för golfare, men den är lite smartare än andra. Tack vare GPS ombord kan den visa banguiden på den 1,3 tum stora färgskärmen, som är 17 procent större än på föregångaren.

Den har också en reptålig keramisk ram – ”bezel” – och kan bland annat visa avstånd och hinder på hålet.

Inbyggd caddie

Virtual Caddy är ett nytt sätt att analysera viktiga faktorer som vindhastighet, hålsträckning och tidigare slag för att hjälpa spelaren att välja rätt klubba för nästa slag.

Annons

S62 hjälper också spelaren att slå blinda slag genom att visa riktningen. Och med PlaysLike Distance-funktionen hjälper den till med att anpassa längden och kompenserar för läge i upp- eller nedförsbacke. Autoshot-funktionen används för att mäta och registrera längden på slagen.

Klockans Green View-funktion visar greenens form och låter spelaren dra och släppa flaggan för bättre noggrannhet. Det stöder också spårning av slag när den är parkopplad till Approach CT10-sensorer som sätts fast på varje klubba.

Det finns naturligtvis en app också. Den heter Garmin Golf och räknar ut statistik från ronderna och visar bland annat handicap-index, fairway-träffar och green-träffar i procent.

Approach S62 har pulsmätning och man kan läsa av hälso- och konditionsstatus. Kombineras klockan med sensorn Pulse X så kan man dessutom mäta blodets syrehalt.

Annons

Klockan har profiler för andra aktiviteter också, till exempel löpning, cykling och simning, samt smartfunktioner som SMS-aviseringar, samtal, e-post och kalender.

Batteritiden anges vara upp till 20 timmar i GPS-läge och upp till 14 dagar i smartklockeläge. Quickfit innebär att det är enkelt att byta armband.

Approach S62 finns i butik och kostar 6 400 kronor, eller 7 000 med tre stycken CT10-sensorer.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.