TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Fitbit mäter stress

Mäter temperaturen, pulsen och syrenivån i blodet.

forfatter
Publicerad 2020-08-26 - 09:26

Om man bara behöver ett träningsarmband som håller koll på status och resultat från fler än 20 olika träningsaktiviteter så är kanske Fitbit Inspire 2 ett perfekt alternativ. Det billiga träningsarmbandet har fått en modernare design, batteritid på upp till 10 dagar, pulsmätning, vikt- och matloggning samt finns i flera färger.

Inspire 2 kostar 1 000 kronor, då ingår Fitbit Premium – som loggar aktiviter – som gratis provversion under ett år.

Premium-tjänsten fungerar även med Fitbit Sense och Versa 3, som är två nya smartklockor som Fitbit redan håller på att släppa till butikerna.

Sense är den mest avancerade, med den nya EDA-sensorn som mäter temperaturen på handleden. Lägger man handflatan över klockan registrerar den små elektriska förändringar i huden loggar stressnivån i Stress Management Score, som sedan kommer med förslag på hur man kan minska stressen.

Klockan har drygt sex dagars batteritid, tränings- och röststyrfunktioner och GPS. Den kan uppgraderas med Google Assistant och Amazon Alexa.

Fitbit Sense kostar 3 500 kronor och då ingår sex månaders gratis provperiod på Fitbit Premium.

Fitbit Sense.

Versa 3 kostar 2 500 kronor och är den näst mest avancerade modellen – och den mest avancerade Fitbit-smartklockan hittills. Den har fått GPS som gör det möjligt att visa träningsintensiteten på kartor samt flera nya till nya hälso- och träningsfunktioner. Den har också bättre sensorer på undersidan och stöder PurePulse 2.0 och har till och med högtalare och mikrofon.

Fitbit Versa 3

Versa 3 stöder Fitbit Pay, musikstyrning, tusentals appar och man kan ändra klockvisningen med Clock Faces – och detsamma gäller för styrning av Spotify.

Fitbit Sense

Annons
forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna en kommentar

Radion som aldrig tar slut Solceller och vev ger ström till batteriet.
Hälften cykel, hälften... sjöflygplan? Med Hydrofoiler XE-1 kan du cykla på vattnet och det känns som att du svävar fram i över 20 km/h.
20 heta sommarprylar Här är 20 prylar som gör även mulna dagar till glada dagar.
Avancerad minidrönare flyger var som helst DJI Mini 3 Pro har fullvuxna funktioner, men är så liten att den flyger under radarn för drönarreglerna.
Tips till Alla hjärtans dag I dag är det Alla hjärtans dag och nu är det verkligen hög tid att hitta något riktigt fint till personen som får ditt hjärta att bulta lite extra.
De mest udda prylarna på världens största teknikmässa CES-mässan i Las Vegas är platsen för teknologiska nyheter. Både stora och innovativa – och de lite mer udda.
Följ Ljud & Bild