Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Färgglada tangenter och mus från SteelSeries

Tre tillbehörsnyheter för spelare som saknar gyllene sponsorkontrakt.

Av / 2020-01-29 - 14:09
Färgglada tangenter och mus från SteelSeries

Läcker gaming-utrustning är inte bara kul utan gör skillnad i spelen också. Tyvärr kostar den därefter. Med sina senaste nyheter försöker danska SteelSeries nå spelare som inte har så tjocka plånböcker.

Det handlar om musen Rival 3 och tangentborden Apex 3 och Apex 5.

”Det finns så många spelare där ute som måste nöja sig med tråkig kontorsutrustning när de spelar. Med de nya produkterna har vi försökt göra vår teknik tillgänglig för alla gamers”, säger Ehtisham Rabbani, SteelSeries VD.

Förutom en färgstrålande RGB-belysning har Rival 3 (artikelbilden) en ny optisk sensor med en upplösning på 8 500 DPI. Knapparna ska klara 60 miljoner musklickningar och det finns ett inbyggt minne för fem profiler, så att man kan ta med sig sina inställningar.

Tangentbordet Apex 3 är en nyhet som bokstavligt talat är vattentät. Apex 3 är IP32-klassad för att förhindra skador från utvälta cola-flaskor. Det ska också vara nästan ljudlöst och tåla 20 miljoner tryckningar per tangent.

Apex 5 (artikelbilden) är knappast lika tystlåtet eftersom det är utrustat med hybridtangenter – vilket förmodligen betyder att det kombinerar mekanisk klick med membrankontakt. Basen är tillverkad av aluminium i ”flygplanskvalitet”.

Priser och tillgänglighet

Alla tre nyheterna finns i butik. Här är priserna:

  • Rival 3: 450 kr
  • Apex 3: 850 kr
  • Apex 5: 1 400 kr

Läs också: Vi testar 5 gaming-tangentbord

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen