Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV
L&B:s Julkalender: Lucka 11Delta

Extern disk med SSD

Externa hårddiskar är praktiska för säkerhetskopior men ofta långsamma att kopiera till. Men inte Samsungs nya, den har en blixtsnabb SSD-disk.

Skrivet av / 2016-01-21 - 20:25
Extern disk med SSD

Även om SSD-diskarna sakta men säkert håller på att konkurrera ut de gamla mekaniska hårddiskarna i bärbara datorer så har externa diskar hittills byggt på konventionell teknik. I sådana väger nämligen pris och kapacitet tyngst.

Samsungs Portable SSD T3 erbjuder upp till 2 TB lagringsplats helt utan rörliga delar. Det är extra intressant för video i 4K-kvalitet, som ställer höga krav på snabbare dataöverföring och högre lagringskapaciteter. T3 klarar läs- och skrivhastigheter upp till 450 MB/s via USB 3.1.

Lätt och stabil
SSD-disken är kompakt, liten och rejält byggd. Den är lika stor som ett kreditkort och väger bara 51 gram. Tack vare ett stötsäkert metallskal och inre stagning klarar T3 upp till 15 000g och sägs överleva fall från två meter.

Samsung Portable SSD T3 finns i storlekar från 256 GB upp till 2 TB och kommer till butikerna i februari.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen