Search
Generic filters

Extern disk med SSD

Externa hårddiskar är praktiska för säkerhetskopior men ofta långsamma att kopiera till. Men inte Samsungs nya, den har en blixtsnabb SSD-disk.

Även om SSD-diskarna sakta men säkert håller på att konkurrera ut de gamla mekaniska hårddiskarna i bärbara datorer så har externa diskar hittills byggt på konventionell teknik. I sådana väger nämligen pris och kapacitet tyngst.

Samsungs Portable SSD T3 erbjuder upp till 2 TB lagringsplats helt utan rörliga delar. Det är extra intressant för video i 4K-kvalitet, som ställer höga krav på snabbare dataöverföring och högre lagringskapaciteter. T3 klarar läs- och skrivhastigheter upp till 450 MB/s via USB 3.1.

Lätt och stabil
SSD-disken är kompakt, liten och rejält byggd. Den är lika stor som ett kreditkort och väger bara 51 gram. Tack vare ett stötsäkert metallskal och inre stagning klarar T3 upp till 15 000g och sägs överleva fall från två meter.

Samsung Portable SSD T3 finns i storlekar från 256 GB upp till 2 TB och kommer till butikerna i februari.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Lenovo X1 Fold går redan att beställa.
  Fritt val av ljuseffekter och inspelningskaraktäristik.
  Bang & Olufsen i gaming-samarbete med e-sportmästarna i Astralis. Första gaming-headsetet kommer i vår.
  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  HP Sprocket Select

  Riktpris: 1500 kr En oemotståndlig, onödig produkt

  Ring Video Doorbell 3

  Riktpris: 2000 kr Portvakten för det smarta hemmet

  Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV-HE003T

  Riktpris: 21000 kr En stor själ i en liten kropp

  Tre chromebooks

  Riktpris: kr Snabba, lätta – och utan krångel
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.