Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Dyk med drönare

Glöm flygande drönare, en undervattensdrönare är roligare!

Av / 2019-02-20 - 09:38
Dyk med drönare

Att flyga med drönare är så 2015, nu är det undervattensdrönare som gäller. Det tycker i varje fall Chasing-Innovation som ligger bakom Gladius Mini.

Den gula undervattensdrönaren Gladius Mini filmar i 4K-upplösning och har inbyggda LED-lampor på 1200 lumen som lyser under vattnet. Batteriet påstås hålla i två timmar och det går att dyka ner till 100 meter.

Livestreaming

Den lilla ubåten styrs med en trådlös handkontroll och man kan strömma live-video till sin telefon eller surfplatta.

Chasing-Innovation meddelar att Gladius Mini kan användas till mer än bara att leka med undervattensfilm, till exempel inspektera båtskrov, bryggor, fiskbestånd eller havsbotten. Användningsområdena är många.

Gladius Mini är ungefär 40 cm lång och väger 2,5 kg. Bland tillbehören finns en skräddarsydd ryggsäck som har plats för drönaren och alla tillbehör.

Wifi-station

Fem propellrar ser till att manövreringen går smidigt och smart AI-teknik ska ge hög precision. Automatisk djupjustering finns också, så att drönaren kan hålla ett konstant djup. Det går till och med att låsa en bestämd vinkel på ±45 grader.

Gladius Mini kopplas med en kabel till en flytande wifi-basstation på ytan, och så många som tre användare kan ansluta trådlöst och följa med i live-strömmen.

Gladius Mini kostar 16 000 kronor.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

Rulla till toppen