Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Den här gör din klocka smartare

Sätt Chronos på baksidan så har du en smartklocka!

Av / 2015-11-06 - 16:03
Den här gör din klocka smartare

Klockfantaster som inte skulle kunna tänka sig att bli sedda med en smartklocka eller ett aktivitetsarmband kan andas ut. Chronos har en lösning som tycks fungera för dem som ända vill ha lite smarta funktioner.

Tanken är inte ny. Bland annat har Montblanc och IWC hittat på tilläggsfunktioner som gör klockor smarta. Fast den här är snäppet elegantare.

Chronos-III
Foto: Chronos

Chronos variant ser ut som ett stort knappbatteri och sätts fast på baksidan av klockan. Den passar de flesta armbandsur på minst 33 mm i diameter, vilket innebär att den också passar de flesta damur.

Chronos-II
Foto: Chronos

Den är mindre än 3 mm tunn och sätts fast som en sugpropp. Sedan meddelas bäraren om det han eller hon har ställt in har inträffat, till exempel att ett nytt SMS eller e-postmeddelande har kommit eller att det finns en tid att passa i kalendern. Allt sker med vibrationer och med färgat ljus som skiner längs kanten under klockan. Användaren styr Chronos genom att knacka lätt på klockans ovansida.

Chronos håller koll på aktiviteterna på samma sätt som ett träningsarmband och det finns naturligtvis en app som visar en översikt över inställningar och varningar.

Chronos-app
Foto: Chronos

Chronos laddas trådlöst och håller i 36 timmar. Den är stänksäker, men inte vattentät, och kommunicerar med iPhone- och Android-mobiler via Bluetooth.

De som förbeställer Chronos får den för 99 dollar, men ännu så länge finns det inga skandinaviska länder på listan över vart Chronos kan skickas.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen