Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Dazn växer till fler än 200 länder – Sverige är ett av dem

Canelo Alvarezs boxningsmatch den 2:e maj är det första stora evenemanget på den globala strömningstjänsten för sport.

Av / 2020-03-03 - 14:57
Dazn växer till fler än 200 länder – Sverige är ett av dem

Den globala sport-strömningstjänsten Dazn kommer att öka sin närvaro markant under 2020 och utvidgar till fler än 200 länder. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

Fokus på boxning

Den första fasen av Dazns globala expansion blir en engelskspråkig tjänst som fokuserar på boxning och bygger på företagets investeringar i sporten de senaste åren. Dazn har globala rättigheter för många av världens främsta boxningspromotorer, inklusive Golden Boy Promotions, Matchroom Boxing USA och GGG Promotions. Boxare som Alvarez och Gennadiy ”GGG” Golovkin är några av dem som förekommer i matcher och originalinnehåll på den nya tjänsten.

”Från och med i vår får större delen världen tillgång till Dazn och vårt oöverträffade utbud av boxningsevenemang”, säger John Skipper, styrelseordförande för Dazn-gruppen.

”Vårt stall av världsmästare representerar några av världens mest populära idrottare och vi kommer att arbeta tillsammans med dem för att arrangera spektakulära internationella evenemang under många år framöver.”

Snart kan du se boxaren Golovkin på din mobil i Dazn-appen. (Foto: Dazn)

Klassiska matcher

Förutom live-sport har Dazn ett växande arkiv med klassiska matcher, reportage om idrottare och en mängd originalprogram som 40 DAYS, The Making Of och ONE NIGHT.

I dagsläget finns tjänsten i nio länder: Österrike, Brasilien, Kanada, Tyskland, Italien, Japan, Spanien, Schweiz och USA.

Dazn-appen finns till de flesta uppkopplade enheter, från mobiler och surfplattor till datorer, TV-apparater och spelkonsoler.

Priserna på de olika marknaderna kommer att meddelas under kommande veckorna. I USA kostar tjänsten 100 dollar per år.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Rulla till toppen