TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Copenhagen Wheel kan beställas

Nu tas det förorder på det omtalade elmotor-hjulet för cykeln

forfatter
Publicerad 2013-12-15 - 22:49

Copenhagen Wheel började som ett forskningsprojekt sponsrat av Köpenhamns borgmästare. Målet var att man skulle kunna konvertera en vanlig cykel till en smart elcykel. Prototypen togs fram av ett lag vid MIT.

CopenhagenWheel_credit-Michael D Spencer 2013_001-1200

I hjulet sitter en 250W elmotor och ett 48 volts batteri som tar 4 timmar att ladda, men det laddas också när man bromsar. Vikten är 5,9 kilo och räckvidden ska vara 50 km.

Den har inget gasreglage utan mäter själv motståndet och hjälper till när det behövs. Däremot kan man ansluta sin smartmobil och logga, övervaka och anpassa åkturen. Det är till och med en öppen plattform så att det ska kunna komma andra appar för den.

IMG_6186-1200

Copenhagen Wheel fick mycket gratisreklam då den förekom en hel säsong i TV-serien Weeds.

Den amerikanska firman Superpedestrian tar nu förorder på den första handbyggda serien och erbjuder 100 dollar rabatt mot de 800 dollar som den senare kommer kosta.

www.superpedestrian.com

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
20 heta sommarprylar Här är 20 prylar som gör även mulna dagar till glada dagar.
Avancerad minidrönare flyger var som helst DJI Mini 3 Pro har fullvuxna funktioner, men är så liten att den flyger under radarn för drönarreglerna.
Tips till Alla hjärtans dag I dag är det Alla hjärtans dag och nu är det verkligen hög tid att hitta något riktigt fint till personen som får ditt hjärta att bulta lite extra.
De mest udda prylarna på världens största teknikmässa CES-mässan i Las Vegas är platsen för teknologiska nyheter. Både stora och innovativa – och de lite mer udda.
Cykelhjälm som är full av smart elektronik Livall EVO21 har inbyggda lampor, handsfree-mobilstyrning och automatiskt larmmeddelande vid en eventuell olycka.
Nu kommer Harley-elcykel till Sverige Elcykeln Serial 1 är "Powered by Harley-Davidson" och är också en hyllning till företagets första motorcykel från 1903.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend