Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Blixtsnabba ThinkPads från Lenovo

Den ultrasnabba ultrabooken X1 har fått HD. Allt för att fira den 100 miljonte ThinkPaden!

Av / 2015-01-06 - 01:54
Blixtsnabba ThinkPads från Lenovo

På CES-mässans första dag har Lenovo avtäckt en serie intressanta ThinkPad-datorer.

Mest spännande är tredje generationen X1 Carbon, som är världens lättaste 14-tums ultrabook. Den är utrustad med Full HD-skärm och PCIe-baserad SSD-lagring, vilket ger nästan dubbelt så hög hastighet som vanlig SATA-SSD-lagring. X1 Carbon har dessutom fått längre batteritid och femte generationens Intel Core-processorer. Vikten är fortfarande 1,32 kilo tack vare ett skal av kolfiber.

Om inte upplösningen på 1920 x 1080 bildpunkter är tillräckligt så finns en extra högupplöst version med 2560 x 1440.

Dessutom har Lenovo presenterat nya modeller till ThinkPad-serierna X, T, L och E. De nya datorerna är lätta och tunna PC-modeller med lång batteritid och gott om anslutningar.

100 miljoner diskreta, svarta, bärbara
De nya ThinkPad-datorerna kan skryta med nya processorer och skärmar med uppemot 3K-upplösning. En sak är däremot sig lik: datorerna är svarta allihop, precis som de har varit sedan IBM sålde de första ThinkPad-modellerna 1992. Sedan dess har PC-produktionen tagits över av Lenovo, men namnet och designen är densamma. Och varför ändra på något som uppenbarligen fungerar? Försäljningen av ThinkPads har just passerat 100 miljoner exemplar!

Nya X1 Carbon börjar säljas i Sverige under januari, de övriga ThinkPad-modellerna under februari. Priserna är inte avslöjade ännu.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen