Search
Generic filters

Blixtsnabba ThinkPads från Lenovo

Den ultrasnabba ultrabooken X1 har fått HD. Allt för att fira den 100 miljonte ThinkPaden!

På CES-mässans första dag har Lenovo avtäckt en serie intressanta ThinkPad-datorer.

Mest spännande är tredje generationen X1 Carbon, som är världens lättaste 14-tums ultrabook. Den är utrustad med Full HD-skärm och PCIe-baserad SSD-lagring, vilket ger nästan dubbelt så hög hastighet som vanlig SATA-SSD-lagring. X1 Carbon har dessutom fått längre batteritid och femte generationens Intel Core-processorer. Vikten är fortfarande 1,32 kilo tack vare ett skal av kolfiber.

Om inte upplösningen på 1920 x 1080 bildpunkter är tillräckligt så finns en extra högupplöst version med 2560 x 1440.

Dessutom har Lenovo presenterat nya modeller till ThinkPad-serierna X, T, L och E. De nya datorerna är lätta och tunna PC-modeller med lång batteritid och gott om anslutningar.

100 miljoner diskreta, svarta, bärbara
De nya ThinkPad-datorerna kan skryta med nya processorer och skärmar med uppemot 3K-upplösning. En sak är däremot sig lik: datorerna är svarta allihop, precis som de har varit sedan IBM sålde de första ThinkPad-modellerna 1992. Sedan dess har PC-produktionen tagits över av Lenovo, men namnet och designen är densamma. Och varför ändra på något som uppenbarligen fungerar? Försäljningen av ThinkPads har just passerat 100 miljoner exemplar!

Nya X1 Carbon börjar säljas i Sverige under januari, de övriga ThinkPad-modellerna under februari. Priserna är inte avslöjade ännu.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.
  Påstås förbättra ljudet rejält med ny MAT-teknik.
  Det enda som är snabbare än Ludicrous är Plaid ...

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  HP Sprocket Select

  Riktpris: 1500 kr En oemotståndlig, onödig produkt

  Ring Video Doorbell 3

  Riktpris: 2000 kr Portvakten för det smarta hemmet

  Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV-HE003T

  Riktpris: 21000 kr En stor själ i en liten kropp

  Tre chromebooks

  Riktpris: kr Snabba, lätta – och utan krångel
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.