Search
Generic filters

Bebop 2 och Disco – nya drönare från Parrot

Mästarna på drönare för privatpersoner är klara med två nya modeller.

På den just avslutade CES-mässan i Las Vegas hade franska Parrot, som vi har hyllat för drönarna AR. Drone och Bebop, två helt nya modeller i sortimentet.

Bebop 2 är efterträdaren till den sistnämnda och har som största nyhet upp till 25 minuters flygtid på en laddning av det medföljande batteriet. Föregångaren orkade inte med än 11 minuter på en laddning, så det är alltså tal om mer än en fördubbling av flygtiden.

Parrot Bebop 2. Foto: Parrot
Parrot Bebop 2. Foto: Parrot

Kameran med fisköga-objektiv och 14 Mp filmar i Full-HD-upplösning. Inbyggda sensorer – bland annat tryckmätare, 3-axlars gyroskop och 3-axlars accelerometer – samt GPS och Glonass assisterar piloten under flygningen med drönaren, som enligt Parrot klarar upp till 60 km/h.

Bebop 2 går redan att köpa och kostar 8 500 kronor, inklusive styrkontrollen Skycontroller. Utan kontrollen hamnar priset kring 5 000 kronor.

Parrot Disco är däremot ett helt nytt koncept från Parrot. Det handlar fortfarande om en drönare, men sedan upphör likheterna med tidigare modeller.

Parrot Disco. Foto: Parrot
Parrot Disco. Foto: Parrot

Disco ser nämligen ut som ett flygplan och kan susa fram i smått vansinniga 80 m/h. Den kan däremot inte styras från en app i mobilen, man måste ha Parrots Skycontroller eller en vanlig fjärrkontroll till radiostyrda modellflygplan för att kunna leka med Disco. Som kan hålla sig i luften ända upp till 45 minuter på en laddning av det medföljande batteriet.

Foto: Parrot
Foto: Parrot

På grund av sin ”vingform” kan inte Disco hänga i luften som en helikopter, utan måste flyga framåt hela tiden.

Pris känner vi inte till, och Parrot har inte sagt något om lanseringsdatum, annat än att det blir i år.

Här är en video om utvecklingen av Disco.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Lenovo X1 Fold går redan att beställa.
  Fritt val av ljuseffekter och inspelningskaraktäristik.
  Bang & Olufsen i gaming-samarbete med e-sportmästarna i Astralis. Första gaming-headsetet kommer i vår.
  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  HP Sprocket Select

  Riktpris: 1500 kr En oemotståndlig, onödig produkt

  Ring Video Doorbell 3

  Riktpris: 2000 kr Portvakten för det smarta hemmet

  Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV-HE003T

  Riktpris: 21000 kr En stor själ i en liten kropp

  Tre chromebooks

  Riktpris: kr Snabba, lätta – och utan krångel
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.