Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Bättre grafik och starkare processor

MacBook Air får bättre tangentbord och blir dubbelt så snabb.

Av / 2020-03-18 - 14:43
Bättre grafik och starkare processor

En gång i tiden var den världens första riktigt tunna laptop, sedan dess har den kopierats ofta av andra tillverkare. Men särskilt potent har MacBook Air aldrig varit. Det är egentligen inte 2020-versionen heller, åtminstone inte jämfört med en MacBook Pro.

Men den nya Air-modellen är åtminstone mycket starkare än sin föregångare. Som vi kritiserade för dess svaga tvåkärniga processorer och medelmåttiga grafikprestanda.

Läs vår guide Välj rätt MacBook

yH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAIBRAA7Den utgående versionen av Air är en alldeles utmärkt bärbar dator för studenter och andra som behöver en laptop för enkla uppgifter, men nya 2020-modellen passar bättre för sporadisk bild- och videoredigering.

Den är fortfarande tunn som knäckebröd men har ett mer responsivt bakgrundsbelyst tangentbord – inte det smått utskällda fjärilstangentbordet som föregångaren hade.

Apple hävdar att nykomlingen är upp till dubbelt så snabb som sin föregångare, och även om grundversionen har en tvåkärnig 1,3 GHz i3-processor så kan datorn konfigureras med en fyrkärnig 1,2 GHz i7-processor, med 6 MB buffert i stället för 4 och upp till 3,8 GHz boost.

yH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAIBRAA7Oavsett version får man en Intel Iris Plus-grafikmotor som kan driva en extern 6K-skärm eller två 4K-skärmar genom USB-C-porten. Som det finns två av.

Datorn är fortfarande tunn och lätt – 1,6 cm tjock och 1,29 kilo tung – och batteriet ska hålla i 11 timmar med online-uppkoppling, eller 12 timmar med film.

MacBook Air börjar på 13 000 kronor, då får man den enklaste versionen med 256 GB SSD-disk och 13-tums Retina-skärm. En topptrimmad version med fyrkärnig i7-processor, 16 GB minne (3733MHz LPDDR4X-minne) och 2 TB SSD lagring hamnar på drygt 30 000 kronor.

MacBook Air finns i silver, grått och guld.

yH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAIBRAA7

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

1 reaktion på ”Bättre grafik och starkare processor”

  1. Hej Core i7-processorn har nog en 6MB CACHE och inte buffert som ni skriver. Cache översätts vanligtvis till svenska som – just det – cache, eftersom en cache och en buffert är två skilda funktioner.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Rulla till toppen