Nyheter

Med Spyder 5 kan du kalibrera skärmen så att bilderna och utskrifterna blir snyggare.
forfatter

Datorskärmar är visserligen kalibrerade på fabriken men nästan inga av dem är anpassade för fotoredigering. Därför finns produkter som Spyder, en liten sensor som man hänger på skärmen. Sedan kör man ett program på datorn för att ställa in färger, ljus och kontrast så att skärmbilden kommer så nära verkligheten som möjligt.

Fördelen är att man även får korrekta färger när man redigerar bilder, vilket i sin tur kan ge mer korrekta utskrifter.

LifeStyle_S5X100_spydersitsonlaptop

Datorcolor har uppdateras Spyder-serien med känsligare kalibratorer som har upp till 55 % bättre tonalitet, vilket ska ge finare graderingar och bättre detaljering i skuggor.

Spyder 5 finns i tre versioner, som börjar på ungefär 1 300 kronor för den enklaste och sträcker sig ända upp till 3 000 kronor för Elite-versionen som har fler inställningar för exaktare kalibrering.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Läs också: