Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Bang & Olufsen i gaming-samarbete

Bang & Olufsen i gaming-samarbete med e-sportmästarna i Astralis. Första gaming-headsetet kommer i vår.

Av / 2020-09-28 - 14:43
Bang & Olufsen i gaming-samarbete

Bang & Olufsen har i dag presenterat ett samarbete inom ett lite överraskande område. Det anrika märket från Struer i Danmark ska under de kommande tre åren slå sina påsar ihop med en annan nästan lika känd dansk sammanslutning, nämligen e-sportlaget Astralis.

Samarbetet betyder dock inte att Counterstrike-atleterna ska tävla med Beoplay H95-hörlurar på huvudet i framtiden. I dagsläget hamnar det enda synliga från B&O-märket på Astralis FIFA-lags kläder.

Bang & Olufsen ska däremot se till att det finns bra ljud till hands när spelarna slappnar av och inte sitter vid spelskärmen.

På lång sikt har Bang & Olufsen dock baktankar om annat än sponsring av tröjor och välkända ansikten för reklambruk. Av pressmeddelandet från B&O framgår det att Astralis-teamet ska ”använda sin unika insikt i gaming-branschen” för att hjälpa B&O att utveckla företagets framtida produkter för spel.

Gaming-nyhet till våren 2021
Den första produkten i B&O:s gaming-sortiment blir ett par hörlurar som ska bli ”ett raffinerat möte mellan lyxig design och gaming”. Hörlurarna ska släppas i vår nästa år.

”Vi förväntar oss att dra nytta av Astralis unika position och kapacitet för att hjälpa oss att förverkliga den kommersiella potentialen i spelindustrin, som värderas till mer än dubbelt så mycket som film- och musikindustrin tillsammans. Den första produkten i vår spelportfölj är en uppsättning av hörlurar som kommer att finnas tillgängliga våren 2021”, säger Christoffer Poulsen, SVP för produkthantering på Bang & Olufsen i pressmeddelandet.

 

 

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen