Asus vill locka de kreativa

Grafikmuskler av professionell kvalitet för de som jobbar hemifrån.

I en tid när kontoren stänger på många arbetsplatser är det viktigt att kunna ta med sig jobbet hem. Och om du sysslar med något som är mer krävande än kalkylblad och ordbehandling räcker det inte med en billig budget-bärbar från stormarknaden.

Asus har fått upp ögonen för kreativa användare, som till exempel ägnar sig åt redigering av fotografier och video. För fotografer och grafiska formgivare handlar det framför allt om färgnoggrannhet, medan produktdesigners och videointresserade i större utsträckning är på jakt efter hög renderingshastighet.

ProArt StudioBook Pro 15 och StudioBook 15 är bärbara datorer med antingen Nvidia Quadro RTX5000- eller GeForce RTX2060-grafikkort och den senaste generationen Intel Core i7-processor. Båda modellerna har Pantone-godkända 4K-skärmar med 100 % Adobe RGB-färgrymd och Delta E <1,5-färgnoggrannhet.

ProArt StudioBook Pro X är familjens raket, med en 9:e generationens Intel Xeon-serverprocessor och Nvidia Quadro RTX 5000-grafikkort. Och om skärmen inte räcker kan de två USB Typ-C-portarna med Thunderbolt 3 och DisplayPort 1.4 användas för att koppla in två externa 8K-skärmar.

ProArt StudioBook Pro 17 utlovar stor skärm på liten plats. Den tunna datorn har en 17-tums NanoEdge-skärm, men i en smal design som en 15-tums bärbar dator. Vikten är bara 2,39 kg.

I ProArt-serien finns även skärmar och stationära datorer och arbetsstationer (alltså stationära datorer i den supersnabba klassen). Mer information om ASUS ProArt-serien finns på https://www.asus.com/se/ProArt/

Priser (exklusive moms)

ProArt StudioBook 15: Från 21 000 kr
ProArt StudioBook 15 Pro: 39 000 kr
ProArt StudioBook 17 Pro: Från 20 000 kr
ProArt StudioBook X Pro: 50 000 kr

PS. Du läser nu en öppen artikel. Om du vill få tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild,
så kan du läsa om våra prenumerationserbjudanden här .
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Just köpt dig en ny TV för att spela spel? Vi visar dig hur du aktiverar det bästa och snabbaste gaming-läget i PS5 och Xbox!
  Nu börjar den senaste Android-versionen rullas ut till många telefonmodeller. Kolla på listan om din mobil snart får Android 11.
  Har precis köpt dig en ny 4K-TV? Då kan du inviga den med Last Christmas i remastrad 4K-version!
  Under Snapdragon Tech Summit har Qualcomm lanserat sin efterföljare till Snapdragon 865. Den nya Snapdragon 888 kommer att finnas i flera Android-flaggskepp 2021.
  Låt inte storleken lura dig, Phono Box RS2 har allt en vinylfantast behöver.
  Alla vill ha hårda paket, vi också. Så vi har skrivit den häftigaste önskelistan vi kunnat komma på.
  Stereon i Jimi Hendrix sovrum i London låter nu precis som den gjorde när han lyssnade på den.
  Så här har de aldrig gjort förut, åtminstone inte på det här sättet.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Apple Watch SE

  Riktpris: 3200 kr Apple Watch SE

  Sony PlayStation 5

  Riktpris: 6000 kr PS5: Framtiden är här

  Remarkable 2

  Riktpris: 4500 kr Digital anteckningsbok

  Huawei Watch GT2 Pro

  Riktpris: 3200 kr En mer användbar smartklocka
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.