Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Asus vill locka de kreativa

Grafikmuskler av professionell kvalitet för de som jobbar hemifrån.

I en tid när kontoren stänger på många arbetsplatser är det viktigt att kunna ta med sig jobbet hem. Och om du sysslar med något som är mer krävande än kalkylblad och ordbehandling räcker det inte med en billig budget-bärbar från stormarknaden.

Asus har fått upp ögonen för kreativa användare, som till exempel ägnar sig åt redigering av fotografier och video. För fotografer och grafiska formgivare handlar det framför allt om färgnoggrannhet, medan produktdesigners och videointresserade i större utsträckning är på jakt efter hög renderingshastighet.

ProArt StudioBook Pro 15 och StudioBook 15 är bärbara datorer med antingen Nvidia Quadro RTX5000- eller GeForce RTX2060-grafikkort och den senaste generationen Intel Core i7-processor. Båda modellerna har Pantone-godkända 4K-skärmar med 100 % Adobe RGB-färgrymd och Delta E <1,5-färgnoggrannhet.

ProArt StudioBook Pro X är familjens raket, med en 9:e generationens Intel Xeon-serverprocessor och Nvidia Quadro RTX 5000-grafikkort. Och om skärmen inte räcker kan de två USB Typ-C-portarna med Thunderbolt 3 och DisplayPort 1.4 användas för att koppla in två externa 8K-skärmar.

ProArt StudioBook Pro 17 utlovar stor skärm på liten plats. Den tunna datorn har en 17-tums NanoEdge-skärm, men i en smal design som en 15-tums bärbar dator. Vikten är bara 2,39 kg.

Annons

I ProArt-serien finns även skärmar och stationära datorer och arbetsstationer (alltså stationära datorer i den supersnabba klassen). Mer information om ASUS ProArt-serien finns på https://www.asus.com/se/ProArt/

Priser (exklusive moms)

ProArt StudioBook 15: Från 21 000 kr
ProArt StudioBook 15 Pro: 39 000 kr
ProArt StudioBook 17 Pro: Från 20 000 kr
ProArt StudioBook X Pro: 50 000 kr

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.