Apple Watch-lansering 9 mars

Vi kommer att rapportera direkt från eventet i Berlin
Annons
Annons
forfatter

Det kom en inbjudan i mejlen ikväll. ”Please join us for an invitation-only event in Berlin on 9 March”. Men inte så mycket mer.

Förutom den intetsägande bilden så var rubriken Spring Forward. Vilket med lite fantasi kan tolkas som att det är Apple Watch som kommer presenteras. Det  är den första helt nya produkten i Apples sortiment sedan Steve Jobs presenterade iPad 2010.

Vi har visserligen redan klämt på en prototyp av den vid tillkännagivandet i Cupertino den 9 september. Men nu lär det finnas fullt fungerande exemplar på plats. Och vi lär få veta de exakta specifikationerna, datumet för säljstart och de slutliga priserna. Tidigare har det bara sagts ”april” och att den billigaste modellen kommer kosta 350 dollar.

iwatch-worn
Så här såg den ut förra gången undertecknad provade Apple Watch

Troligen kommer man ägna hela presentationen åt Apple Watch eftersom det är en helt ny produkt. Men andra rykten säger att vi kanske får se en ”iPad Pro”, en Macbook Air med retinaskärm, eller kanske till och med en ny Apple TV. Men troligare är att de presenteras senare i vår.

Vi kommer som sagt att vara på plats i Berlin och rapportera direkt från lanseringen. Inte bara fakta som vem som helst kan se på nätet, utan förmedla våra intryck av att hålla den i handen och ge er nya närbilder på alla detaljer.