Search
Generic filters

Apple Watch har stött på problem

I stället för 3 miljoner Apple Watch hinner Apples leverantörer bara tillverka 1,5 miljoner per månad.

Enligt den taiwanesiska affärstidningen Economic Daily News har Apple varit tvungna att ändra antalet Apple Watch-enheter som kan skickas till butikerna 24:e april när försäljningen startar officiellt i större länder som USA, Tyskland och England.

Den förväntade leveransen har minskats från 3 miljoner enheter till 1,5 miljoner per månad under de kommande månaderna, skriver Macrumors och citerar den taiwanesiska tidningen.

Problemet är inte brist på intresse för Apples smartklocka utan att det sydkoreanska företag som tillverkar AMOLED-skärmarna inte klarar av den planerade produktionstakten, eftersom processen är mer komplicerad än förväntat. Dessutom sägs Quanta, som sätter ihop klockorna för Apple, ha stött på problem eftersom de ha större erfarenheter av bärbara datorer och andra större produkter än små, kompakta enheter som Apple Watch.

Economic Daily News hävdar att Apple funderar på att be tillverkaren Foxconn om hjälp med produktionen för att kunna klara efterfrågan.

Om ryktena är sanna – vilket inte alls är säkert – kan det innebära leveransproblem redan från början när Apple börjar försäljningen om en månad. Om det i slutändan påverkar lanseringen i Sverige kan vi bara spekulera om, men det kan inte uteslutas.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.
  Påstås förbättra ljudet rejält med ny MAT-teknik.
  Det enda som är snabbare än Ludicrous är Plaid ...

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  HP Sprocket Select

  Riktpris: 1500 kr En oemotståndlig, onödig produkt

  Ring Video Doorbell 3

  Riktpris: 2000 kr Portvakten för det smarta hemmet

  Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV-HE003T

  Riktpris: 21000 kr En stor själ i en liten kropp

  Tre chromebooks

  Riktpris: kr Snabba, lätta – och utan krångel
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.