Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Apple Watch 6 blir smartare

Nu mäter den syrehalten i blodet också.

Skrivet av / 2020-09-15 - 17:57
Apple Watch 6 blir smartare

Världens bäst säljande armbandsur görs inte av Casio eller Swatch, utan av Apple. Nu kommer Apple Watch Series 6, som har blivit ännu smartare, ännu mer lättläst och ännu mer användbar.

Alla smartklockor kan ta pulsen på dig, alla har tränings-appar – eller möjligheten att lägga till appar – och vissa mäter syrehalten i blodet.

Det gör den sjätte generationens Apple Watch också, som har en ny tvåkärnig S6-processor, som enligt Apple inte bara är 20 procent snabbare utan också smartare.

Håller koll när du sover

Foto: Apple

Med hjälp av flera nya sensorer kan den nya Apple Watch mäta och visa syrehalten i blodet och varna om den sjunker till livshotande nivåer. Syreprovet görs med en lätt beröring och resultatet kan läsas på den nya skärmen efter 15 sekunder.

Klockan kan mäta nivån även när man sover med den, och om nivån sjunker under 95–100 % som den ska vara får man alltså en varning innan man riskerar hjärtstillestånd.

Ljusare skärm

Apple Watch Series 6 finns också (PRODUCT)RED-version. Foto: Apple

Series 6 har också en bättre skärm, som alltid är på, med 2,5x starkare ljus så att den är mer läsbar i solljus. Apple har även uppdaterat designen av bland annat remmar och urtavlor (som dessutom har blivit fler) och introducerar även ett silikonarmband utan lås.

Armbandet finns i flera storlekar, sju färger och är elastiskt som ett gummiband.

Foto: Apple

Det kommer också ett flätat tygarmband utan lås, som också finns i flera färger.

Foto: Apple

Det finns en mängd olika urtavlor som passar det mesta.

Foto: Apple

Även GMT – eller urtavlor med tidszoner – i ett antal varianter.

Foto: Apple
Apple Watch 6 med Hérmes-armband av läder. Foto: Apple

Familjevänlig

En helt ny finess i serie 6 är möjligheten att konfigurera en Apple Watch till barnen – eller äldre, för den delen – vilket ger föräldrar kontroll över vem barnen kan ringa och som gör det enklare att skicka meddelanden.

Billigare Apple Watch SE

En enklare Apple Watch kommer också, i form av SE-modellen. Den bygger på fjärde generationens Apple Watch och finns precis som Series 6 både med och utan LTE – alltså möjligheten att ringa direkt med Apple Watch.

Foto. Apple

En ny app som heter Apple Fitness+ släpps också till Apple Watch. Den loggar träningsaktiviteter, hjärtfrekvens, kaloriförbrukning och mycket annat. Användare kan logga alltihop på sin mobil och det går dessutom att hitta träningsvideor till iPad, Apple TV eller mobilen som går att använda med Fitness+-appen till Apple Watch.

Kan beställas nu

Foto: Apple

Apple Watch 6 går att beställa redan nu, den släpps 22 september.

Priserna börjar på 4 500 kronor, versionen i stål kostar från 8 000 kronor. Den större modellen med 44 mm urtavla kostar 300 kronor mer och LTE-versionen lägger till ungefär 1200 kronor på priset.

SE-modellen släpps samma datum och börjar på 3 200 kronor.

Här är en mycket kort sammanfattning av nya iPhone 6:

Foto: Apple

 

 

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen